07 Αυγούστου 2012

Έφοδος της Χρυσής Αυγής στο πλοίο που μετέφερε τον Πακιστανό

Να λιντσάρουν τον Πακιστανό «δράκο», επιχείρησαν Μέλη της Χρυσής Αυγής στο λιμάνι του Πειραιά, κατά την μεταφορά του με κλούβα της αστυνομίας, από την Σύρο στην Αθήνα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, περίμεναν αρκετή ώρα κάτω από τον καυτό ήλιο και μόλις το πλοίο «έδεσε» στο λιμάνι του Πειραιά «μπουκάραν» στο εσωτερικό και κατευθύνθηκαν στην αστυνομική κλούβα με άγριες διαθέσεις, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έσπασαν έναν από τα τζάμια του οχήματος.

Προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα από τους θερμόαιμους Χρυσαυγίτες, το όχημα κινήθηκε με γρήγορη ταχύτητα, βγήκε από το πλοίο και απομακρύνθηκε από το λιμάνι, συνοδεία περιπολικών και ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, κάτω από τις αποδοκιμασίες των μελών της Χρυσής Αυγής.

Θυμίζουμε ότι λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης ο 21χρονος Πακιστανός, που κατηγορείται για την επίθεση στη 15χρονη Μυρτώ, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου πέρασε το κατώφλι του ανακριτή.

Ο 21χρονος Πακιστανός μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με αλεξίσφαιρο και μάσκα, μολονότι ο εισαγγελέας έχει επιτρέψει στο παρελθόν τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών επικίνδυνων κακοποιών.

Οι αστυνομικοί είχαν σχηματίσει κλοιό γύρω του. Κανένας δικηγόρος δεν δέχθηκε να τον αναλάβει και έτσι ορίστηκε η δικηγόρος Αλέκα Δήμου από τη Μύκονο.

Ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν ομόφωνα προφυλακιστέο. Ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του και ζήτησε «συγγνώμη» από την οικογένεια της 15χρονης Μυρτώς, ενώ ισχυρίστηκε ότι είναι γεννημένος το 1993 και όχι το 1991. Ο 21χρονος Πακιστανός μπήκε στο «Blue Star Naxos» στις 16:00 και μεταφέρεται ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά, για να οδηγηθεί από κει στις φυλακές.

Η μεταγωγή του ήταν «κινηματογραφική», με τους αστυνομικούς να λαμβάνουν και πάλι δρακόντεια μέτρα ασφαλείας