04 Αυγούστου 2012

Φορολογικές παραβάσεις σε όλη την χώρα – Δεν κόβουν αποδείξεις

Τέλος δεν έχουν οι φορολογικές παραβάσεις οι οποίες εντοπίζονται σε καταστήματα πολλά μέρη της χώρας, από την Οικονομική Αστυνομία.

Αυτήν την φορά εντοπίστηκαν, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και συγκεκριμένα μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης σε τρεις καφετέριες/ καφέ-μπαρ σε...
Λουτράκι, Σκιάθο και Λουτρά Ωραίας Ελένης και σε πέντε εστιατόρια σε Νέα Επίδαυρο, Τολό, Ναύπλιο και Σκιάθο.

Μάλιστα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης σε χώρο φαρμακείου και στο όχημα του ιδιοκτήτη του, δύο μαύρα πλαστικά ντοσιέ, τα οποία περιείχαν συνολικά 1800 ταινίες γνησιότητας αποκολλημένες από τις μονάδες ιδιοσκευασμάτων (κουπόνια φαρμάκων) χωρίς να είναι επικολλημένες σε συνταγές, επτά βιβλιάρια υγείας ασφαλισμένων, καθώς και ανεκτέλεστες συνταγές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σχηματίστηκαν δικογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα ενημερώνονται και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να κάνουν καταγγελίες στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.