22 Αυγούστου 2012

ΕΡΤ: Kέρδος 15 εκατ. ευρώ από την αναδιαπραγμάτευση του Ch. League

Για δικαίωση και επιτυχή προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος Μιχάλης με αφορμή την απόφαση της νέας διοίκησης της ΕΡΤ να αναδιαπραγματευτεί, και να μειώσει τελικά στο ήμισυ, τη σύμβαση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League.

«Είχαμε σπατάλη και μη σεβασμό του δημόσιου χρήματος από την προηγούμενη διοίκηση, με τον ελληνικό λαό να δίνει 11 εκατ. ευρώ το χρόνο για να μεταδίδονται τα παιχνίδια του Champions League στην Ελλάδα» τόνισε.

Ο κ. Δημητρακόπουλος επισήμανε ότι αντί για 11 εκατ. ευρώ το χρόνο, η νέα διοίκηση μείωσε το κόστος σχεδόν στα μισά χρήματα, δηλαδή συνολικό κέρδος ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Πρόσθεσε ότι το αρχικό ποσό ήταν εξωφρενικό και παράλογο, και χάρη στη μήνυση που κατέθεσε ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρης Πεπόνης με βάση τα στοιχεία που προσκόμισε ο Γιάννης Αλαφούζος για απιστία σε βάρος της ΕΡΤ και του ελληνικού δημοσίου η σύμβαση δεν υλοποιήθηκε τελικά ώς είχε αρχικά.

«Αιμοδότης της ΕΡΤ είναι ο λαός, όχι οι διαφημίσεις η προηγούμενη διοίκηση που υπέγραψε την επονείδιστη σύμβαση θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη (...) πρόκειται για δυσώδη σύμβαση» σημείωσε.

Μάλιστα, ο δικηγόρος αποκάλυψε ότι επωάζεται νέο σκάνδαλο με τα δορυφορικά σήματα της ΕΡΤ τα οποία η προηγούμενη διοίκηση τα παραχώρησε με 3,5 εκατ. ευρώ κόστος, ενώ με την προηγούμενη σύμβαση δεν υπήρχε καμία επιβάρυνση για το δημόσιο.