11 Αυγούστου 2012

Ο Έϊνσλι σημαιοφόρος και η πρόβα των Spice Girls για την τελετή λήξης (βίντεο)

Ο Μπεν Έϊνσλι, ο οποίος είναι πλέον ο πιο επιτυχημένος ιστιοπλόος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού κατέκτησε στο Λονδίνο το τέταρτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του, θα είναι ο σημαιοφόρος της Μεγάλης Βρετανίας στην κυριακάτικη τελετή λήξης.
Ο 35χρονος, ο οποίος πήρε πριν από λίγες ημέρες την πρώτη θέση στα σκάφη τύπου Finn, πανηγύρισε το τέταρτο σερί χρυσό μετάλλιό του σε διαδοχικές διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, είχε κατακτήσει το 1996 στην Ατλάντα το ασημένιο μετάλλιο στα Laser, όπερ σημαίνει ότι έχει πάρει μετάλλιο σε πέντε συνεχείς διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ποδηλάτης Κρις Χόι ήταν ο σημαιοφόρος της «οικοδέσποινας» στην τελετή έναρξης των Αγώνων του Λονδίνου.

«Εντοπίστηκαν» και οι Spice Girls

Στο μεταξύ, σε ένα εργοστάσιο γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Ανατολικό Λονδίνο «εντοπίστηκαν» οι Spice Girls, σε μία από τις τελευταίες πρόβες τους για την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το βρετανικό ποπ συγκρότημα που κυριάρχησε στο παγκόσμιο στερέωμα στα τέλη του προηγούμενου αιώνα, επανασυνδέθηκε εν όψει αυτού του σπουδαίου γεγονότος και ήδη διέρρευσαν φωτογραφίες που δείχνουν τα πέντε μέλη του πάνω στα κλασικά αγγλικά ταξί.

Αυτό προφανώς θα είναι και το «concept» της παρουσίας τους στην τελετή λήξης. Μέλος του συγκροτήματος είναι και η Βικτόρια Ανταμς.



Ετσι, το ζεύγος Μπέκαμ εξασφάλισε την παρουσία του τόσο την πρώτη, όσο και την τελευταία ημέρα των Αγώνων. Στην τελετή έναρξης ο Μπέκαμ ήταν αυτός που οδηγούσε στον Τάμεση το ταχύπλοο, με το οποίο έφτασε στο Ολυμπιακό Στάδιο η Φλόγα. Η καλύτερη «εκδίκηση» του «Μπεκς» προς τον Στιούαρτ Πιρς, ο οποίος επιδεικτικά τον αγνόησε όταν επέλεξε την ποδοσφαιρική ομάδα της Βρετανίας.

Συνολικά 4.100 άτομα θα συμμετάσχουν στην τελετή λήξης, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει και η παράδοση της Ολυμπιακής σημαίας από τον δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, στον ομόλογό του Ρίο Ντε Τζανέιρο, Εντουάρντο Πάες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ