Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Βρέθηκαν άλλες 10 offshore... του Άκη εννοείταιΔέκα ακόμη εταιρείες, μέσω των οποίων διακινήθηκε μέρος της μίζας από εξοπλιστικά προγράμματα, φέρεται να διατηρούσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τη δικογραφία.
Οι εν λόγω εταιρείες -σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές- χρησιμοποιήθηκαν ως «οχήματα» για την απόκρυψη συνολικά 8,7 εκατ. δολαρίων, ποσό που προέρχεται από τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στην Ελβετία, ο εκπρόσωπος της Ντρουμίλαν στην Ελλάδα, Βλάσης Καμπούρογλου, ο οποίος ελέγχεται ποινικά στην υπό των TOR -Μ1.
Συγκεκριμένα, μετά το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προέκυψε ότι τα επίμαχα εμβάσματα πήγαν αρχικά σε εννέα εταιρείες και από εκεί κατέληξαν στην Ιταλική, "S.D.G S.r.I", νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας εμφανίζεται ο επίσης προφυλακισμένος επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

Οι δικαστικές αρχές θεωρούν όμως ότι πίσω από τις εταιρείες αυτές βρίσκεται ο πρώην υπουργός.Την άποψη αυτή ενισχύει ήταν το γεγονός πως κατασχέθηκαν σημειώσεις και έγγραφα τόσο στο σπίτι του Θεσσαλονικιού επιχειρηματία όσο και στο αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου στο γραφείο του στην Κόμνα Τράκα.

Η παραπάνω εταιρεία με έδρα την Ιταλία, ελέγχθηκε από τις τοπικές φορολογικές αρχές και της επιβλήθηκε πρόστιμο 450.000 ευρώ.

Μάλιστα, προκάλεσε εντύπωση στις δικαστικές αρχές ότι μεταξύ των εγγράφων που κατασέχθηκαν στο σπίτι του Σαχπατζίδη, όσο και στο γραφείο του Τσοχατζόπουλου ήταν έγγραφα - φόρμες με ισχυρισμούς στο πλαίσιο της φορολογικής αυτής έρευνας στην Ιταλία.

Θεωρούν λοιπόν πως δια αυτής της οδού συνδέεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τον Γιώργο Σαχπατζίδης και τις εταιρείες που διακίνηθηκαν χρήματα μέχρι και το έτος 2008.

Επιπλέον, στην ίδια Ιταλική εταιρεία καταλήγουν και δύο εμβάσματα από την Γκουντρούν Μολντενχάουερ, πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανάκριση πλέον μπαίνει στην τελική της ευθεία ,και ο ανακριτής ετοιμάζεται να καλέσει νέους κατηγορούμενους ,αλλά και σε συμπληρωματική απολογία τους ήδη προφυλακισμένους.

enikos.gr

4 σχόλια:

 1. Μόνον ο Άκης είχε offshore δηλαδή; Βρε παιδί μου, ένα πράγμα...
  Μάλλον πρέπει να είσαι "από χέρι" καμμένος και ξεγραμμένος από το σύστημα, ώστε να ανακαλύψουν τα άπλυτά σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν μείνει άναυδοι από τα όσα εντοπίζουν κάθε μέρα, εκτιμούν δε ότι όσα έχουν αποκαλυφθεί είναι ελάχιστα μπροστά στα αληθινά περιουσιακά του στοιχεία (σε ακίνητα, κυρίως) – γι αυτό και εξετάζουν δεκάδες οφ σορ εταιρείες, που πιστεύουν ότι θα ρίξουν περισσότερο φως στο μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της νεώτερης ελληνικής ιστορίας!

  Nα δεις πόση μεγάλη έκπληξη θα αισθανθούν οι έφεδροι πρασινοφρουροί,έτσι και αποκαλύψουν τις κινήσεις και τα ναρκησίστικα κουνήματα της “συντρόφισσας” Bικο-τσουλάρας...της μιζό-χαλάστρας

  Η αλαζονική συμπεριφορά δεν κάνει καλό σε κανένα από την προφυλακισμένη οικογένεια Τσοχατζόπουλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πότε θα το ανοίξει το στόμα του ο Άκης και θα πάρει η μπάλα άλλους τόσους στο ΠΑΣΟΚ... Γιατί πως γίνεται να τα έχει φάει όλα αυτός ρε παιδί μου; Ένα περίεργο πράγμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ένας άνθρωπος, που ήρθε από τη Γερμανία και που δεν τον άφηνε το κόμμα του να μιλάει στις αρχές γιατί δεν ήξερε ελληνικά, με τόσα λίγα τυπικά προσόντα μόρφωσης σε σχέση με τα άνεργα παιδιά με διδακτορικούς τίτλους και πολλαπλά πτυχία αει, ξένες γλώσσες κλπ και να κάνει τόσα λεφτά; Ο Γκρίνσπαν της μίζας ήταν μου φαίνεται.
  Θα πρέπει να είχε καλό δικηγόρο πάντως. Το Βενιζέλο απ' ότι λένε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή