19 Σεπτεμβρίου 2012

Ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος

Μόλις την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 του μπάσκετ θα τεθούν αντιμέτωποι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με τους «πράσινους» να υποδέχονται τους πρωταθλητές Ελλάδας στο ΟΑΚΑ στις 15 Οκτωβρίου.

Ο δεύτερος αγώνας ανάμεσα στους «αιώνιους», που είναι και οι βασικοί διεκδικητές του πρωταθλήματος, θα διεξαχθεί στις 27 Ιανουαρίου στο ΣΕΦ για την 15η αγωνιστική. Η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 7 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
Άρης-Παναθηναϊκός
Κολοσσός-ΑΓΟΡ
Περιστέρι-Πανελευσινιακός
ΚΑΟΔ-Πανιώνιος
Καβάλα-Ηλυσιακός
Ίκαρος Καλλιθέας-Απόλλωνας Πατρών

Το «παρών» στην κλήρωση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΠΑΠ, έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος τόνισε: «Εύχομαι να μην υπάρξουν εντάσεις, να υπάρχει ισονομία, γιατί οι εντάσεις χαμηλώνουν το επίπεδο του πρωταθλήματος. Προσέξτε να είναι πιο χαμηλοί οι τόνοι. Το πρωτάθλημα το μόνο κακό που έχει είναι ότι δύο ομάδες διαφέρουν από τις υπόλοιπες κι έτσι γι' αυτές δεν είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Εύχομαι καλή επιτυχία και συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης».

Κατά την διάρκεια της κλήρωσης βραβεύτηκαν για την περυσινή περίοδο ο Κώστας Παπανικολάου ως ο καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος, ο Γιώργος Πρίντεζης ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης και μέλος της καλύτερης πεντάδας, ο Τζόι Ντόρσι ως ο καλύτερος αμυντικός, όπως και ο Δημήτρης Διαμαντίδης και Μάικ Μπατίστ, που δεν ήταν παρευρέθηκε στην κλήρωση, ως μέλη της καλύτερης πεντάδας. Το βραβείο του κορυφαίου προπονητή πήγε στον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος αν και ήταν προγραμματισμένο να βρεθεί στα γραφεία του ΟΠΑΠ, δεν παρέστη τελικώς στην εκδήλωση.