10 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτή είναι απάντηση όχι οι παπαριές των άλλων-Ρουβάς: Από το 2008 έχω πληρώσει φόρους 1,2 εκ ευρώ

[Σωστός ο Σάκης! Δεν αρκείται στις γενικότητες ("πληρώνω κανονικά") αλλά αναφέρει και ακριβές νούμερο φόρων που πλήρωσε... βέβαια δεν μας εξηγεί γιατί Πλούταρχος, Τερζής και Νότης τα δηλώνουν στο ονομά τους και όχι σε εταιρίες ;)]

Απάντηση στα δημοσιεύματα που τον εμφάνιζαν να δήλωσε στην εφορία ότι το 2008 είχε εισοδήματα 69.216 και το το 2009, εισοδήματα 67.628 ευρώ, δίνει μέσω επιστολής του ο τραγουδιστής, Σάκης Ρουβάς.


Σε αυτή αναφέρει ότι τα ποσά αυτά που δηλώθηκαν, αποτελούν το ατομικό δηλωθέν εισόδημα του καλλιτέχνη, το οποίο, όμως δεν συνιστά και το συνολικό εισόδημα για το οποίο φορολογήθηκε ο Σάκης Ρουβάς.

Οπως τονίζει είναι γνωστό στις φορολογικές αρχές ότι ο καλλιτέχνης έχει συστήσει εταιρεία η οποία διαχερίζεται και εισπράττει το σύνολο των αμοιβών και το δικαιωμάτων του και στην οποία έχουν μεταβιβαστεί όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Παράλληλα, επισημαίνεαι ότι ο Σάκης Ρουβάς, από το 2008 έως και σήμερα για τα δηλωθέντα από τον ίδιο και την εταιρεία του έχουν καταβληθεί συνολικά φόροι ύψους 1.200.000 ευρώ.

Η επιστολή του εκπρόσωπου Τύπου του Σάκη Ρουβά έχει ως εξής:

«Σχετικά με το από 10.09.2012 δημοσίευμα της εφημερίδας σας, με τίτλο «Πόσα δηλώνουν οι σταρ της πίστας», με την ιδιότητά μας ως εκπρόσωποι του Σάκη Ρουβά, στον οποίο και αναφέρεστε, σας ενημερώνουμε ότι τα ποσά των 69.216 ευρώ για το 2008 και των 67.628 ευρώ για το 2009, τα οποία αναφέρονται στο δημοσίευμά σας, αποτελούν μεν το ατομικό δηλωθέν εισόδημα του Σάκη Ρουβά όπως αυτό προκύπτει από τις ατομικές φορολογικές δηλώσεις του καλλιτέχνη, πλην όμως δεν αποτελούν το συνολικό εισόδημά του για το οποίο έχει φορολογηθεί.

Είναι γνωστό στις φορολογικές αρχές, αφού προκύπτει σαφώς από τις ατομικές φορολογικές δηλώσεις του, ότι ο Σάκης Ρουβάς έχει συστήσει την εταιρεία «ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΕΠΕ» που διαχειρίζεται και εισπράττει το σύνολο των αμοιβών και δικαιωμάτων που προκύπτουν από την καλλιτεχνική και εμπορική του δραστηριότητα, στην οποία έχουν μεταβιβαστεί και τα περιουσιακά στοιχεία του καλλιτέχνη, η οποία λειτουργεί νομίμως, διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και φορολογείται στην Ελλάδα.

Προς αποφυγή παρερμηνειών και εσφαλμένων εντυπώσεων, σας επισημαίνουμε ότι από το 2008 (ημερομηνία που αναφέρεται στο δημοσίευμά σας) μέχρι και σήμερα, για τα δηλωθέντα από τον Σάκη Ρουβά και την εταιρεία «ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ ΕΠΕ» εισοδήματα έχουν ήδη καταβληθεί φόροι, τέλη και εισφορές ύψους 1.200.000 ευρώ.

Επειδή λοιπόν η επιλεκτική ενημέρωση δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις, θα σας παρακαλούσαμε για λόγους δεοντολογίας να δημοσιευθεί η παραπάνω ανακοίνωση, αποκαθιστώντας όλη την αλήθεια.

Με εκτίμηση,

ProgressivePR

Εκπρόσωπος Τύπου Σάκη Ρουβά»

iefimerida.gr