07 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο ρεκόρ διαζυγίου-315 εκ. ευρώ θα πληρώσει ο Μελ Γκίμπσον

Είναι δύσκολο να αντέξεις 31 χρόνια δίπλα στον Μελ Γκίμπσον. Αλλά η Ρόμπιν, μητέρα επτά από τα οχτώ παιδιά του, τα κατάφερε. Και μετά τον χτύπησε η κρίση μέσης ηλικίας και την χώρισε. Ο «λογαριασμός» για την αποφασή του αυτή βγήκε χθες από το δικαστήριο. Και τον «έτσουξε» πιο πολύ από όλα τα βυτία single malt whiskey που έχει πιεί στην ζωή του.

315 εκ. ευρώ είναι το ποσό που καλείται να πληρώσει ο Μελ Γκίμπσον στην πρώην συζυγό του Ρόμπιν, με την οποία γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν την προ Mad Max εποχή, όταν ήταν ένας ακόμη ανερχόμενος Αυστραλός ηθοποιός.

Τότε που το να την βάλει να υπογράψει προγαμιαιό συμβόλαιο ήταν το τελευταίο πράγμα που του περνούσε από το μυαλό.

Το ποσό αυτό περιλαμβάνει το 1/2 της προσωπικής του περιουσίας, 50% των πνευματικών δικαιωμάτων κάθε ταινίας που έχει φτιάξει ο βραβευμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός, καθώς επίσης και το 50% της σύνταξης που παίρνει από τις ενώσεις ηθοποιών και σκηνοθετών αντίστοιχα.

Το ζευγάρι ήταν μαζί για 31 ολόκληρα χρόνια, μέχρι το 2006 και την πρώτη σύλληψη του Μελ Γκίμπσον (επειδή οδηγούσε μεθυσμένος) η οποία και τσαλάκωσε την εικόνα του.

Η Ρόμπιν περίμενε ωστόσο τρια χρόνια πριν καταθέσει αίτηση διαζυγίου. Κάτι που έκανε -σχεδόν αναγκαστικά- μόλις έγινε γνωστό ότι η νέα Ρωσίδα ερωμένη του, ΟκσάναΓκριγκορίεβα, ήταν έγκυος.

Το διαζύγιο του Γκίμπσον μπορεί να μην είναι το πιο ακριβό στην ιστορία, αφού προηγείται ο Ρούπερτ Μέρντοχ (με 1,26 δις ευρώ) και ο Μπέρνι Έκλεστον (με 592 εκ. ευρώ), αλλά σίγουρα είναι το πιο ακριβό στην ιστορία της showbiz.

Και μάλιστα με διαφορά, ξεπερνώντας κατά πολύ τα 118 εκ. ευρώ που έδωσε ο Νιλ Ντάιμοντ στην πρώην συζυγό του Μάρια Μέρφι και τα 93 εκ. ευρώ που πήρε η Μελίσα Μάθισον από τον Χάρισον Φορντ.

iefimerida.gr