27 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Διώτης κρατούσε το πόρισμα του ΣΔΟΕ στο συρτάρι για να σέρνεται η υπόθεση!! Αθώους βγάζει τους 3 πρώην υπουργούς και είναι έτοιμο από καιρό

Άνθρακες τελικά ο θησαυρός.

Άνθρακες τελικά ο θησαυρός. Όπως εξ εγκύρων μαθαίνει το matrix24.gr – και όταν λέμε εξ εγκύρων το εννοούμε σε απόλυτο βαθμό, καθώς η πηγή μας στον κόσμο των εφοριακών, και ιδιαίτερα του ΣΔΟΕ, δεν μας έχει ρίξει, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ποτέ έξω – όπως λοιπόν εξ εγκύρων μαθαίνουμε, το πόρισμα του ΣΔΟΕ, για την υπόθεση που αποκάλυψε η Real News, είναι έτοιμο. Ενδέχεται μάλιστα να δοθεί στη δημοσιότητα αν όχι σήμερα το αργότερο αύριο.
Και βγάζει αθώους τους εμπλεκόμενους πολιτικούς (Μεϊμαράκης, Βουλγαράκης, Λιάπης) στην υπόθεση «Καρούζος, real estate». Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, «κακώς, κατηγορείται η υπηρεσία ότι για δύο χρόνια δεν έκανε τίποτε. Αν κάποιοι πρέπει να κατηγορηθούν είναι οι προηγούμενες ηγεσίες, Διώτης, Καπελέρης και λοιποί, που παρότι γνώριζαν ότι οι καταγγελίες και οι αναφορές (70 τον αριθμό, παρακαλώ) δεν ευσταθούσαν, εν τούτοις δεν τις ολοκλήρωναν ή δεν τις τοποθετούσαν στο αρχείο, αλλά την άφηναν σε εκκρεμότητα». Επιπροσθέτως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση, πέραν των πολιτικών ή άλλων παραμέτρων, σχετίζεται και με εσωτερικές εξελίξεις και ισορροπίες στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Υπό το πρίσμα αυτής της εξέλιξης -ό,τι δηλαδή το πόρισμα είναι έτοιμο και αθωώνει τα πολιτικά πρόσωπα- μπορεί να ερμηνευθεί και η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στον εκδότη της εφημερίδας Νίκο Χατζηνικολάου. Προφανώς, έτσι δικαιολογείται και η απόφασή του να μην παραιτηθεί από πρόεδρος της Βουλής, όπως ζήτησαν ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, αλλά να ζητήσει να ανασταλεί  προσωρινά η ιδιότητά του. Έχοντας το πιστοποιητικό αθωότητας από τον ΣΔΟΕ, έναν «θεσμό με κύρος» όπως τον ονομάτισε, ο Πρόεδρος της Βουλής, μπορεί να επιστρέψει στο κεντρικό έδρανο της αιθούσης της Ολομελείας του κοινοβουλίου και να ασκεί, και πάλι, πλήρως τα καθήκοντά του.

Κατόπιν τούτου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση της εφημερίδας, στελέχη της οποίας προαναγγέλλουν νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση, καθώς όπως υποστηρίζουν έχουν «αρκετούς δικαστικούς φακέλους» στην κατοχή τους. Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών πάντως εισάγουν και μια νέα διάσταση στην υπόθεση, καθώς όπως λένε με νόημα «δεν είναι μόνον το ΣΔΟΕ που έχει χαρτιά, αλλά και το δικαστικό σώμα, του οποίου οι λειτουργοί, αυτή την περίοδο, πλήττονται από το πακέτο των μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση».

http://www.matrix24.gr/