07 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ηλίθιοι φοβούνται μην τους πάρουν την εγκαταλειμμένη Σπιναλόγκα...

[Μπορεί να τη μεταφέρει με αερόστατα η Μέρκελ στη Γερμανία...]

Με έντονη ανησυχία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη τις φήμες και τα σενάρια που θέλουν το ιστορικό νησί της Σπιναλόγκας να συμπεριλαμβάνεται στα νησιά που πρόκειται να παραχωρηθούν σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση για 99 χρόνια.

Το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί η Σπιναλόγκα στον κατάλογο των 25 νησιών και βραχονησίδων που σχεδιάζεται να αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας.

Για εξόντωση της τοπικής κοινωνίας έκανε λόγο ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης σημειώνοντας με νόημα πως «κάποιοι ανεγκέφαλοι χωρίς ηθική και σκέψη έβαλαν σε ένα πακέτο την Σπιναλόγκα για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Τρόικας. Είναι δυνατόν να αφαιρέσουν τη Σπιναλόγκα, την ψυχή της περιοχής; Αν αφαιρέσεις την ψυχή μιας περιοχής τι μένει; «Ένα κενό» συμπλήρωσε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι «η επισκεψιμότητα στο νησί αποφέρει τεράστια έσοδα στην πολιτεία».

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η προώθηση του αιτήματος των αρχών της περιοχής να ενταχθεί η Σπιναλόγκα στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομίας της Ουνέσκο.

Η Σπιναλόγκα, το θρυλικό λεπροκομείο που έγινε ευρύτερα γνωστό μετά την προβολή της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Το Νησί» και προσέλκυσε τα τελευταία χρόνια χιλιάδες επισκέπτες στην περιοχή συμπεριλαμβάνεται και αυτή στο κρατικό χαρτοφυλάκιο.