06 Σεπτεμβρίου 2012

Η κυβέρνηση ψάχνει πλειοψηφία για να διορίσει τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ

Οι κύριοι Τάκης Αθανασόπουλος και ο Γιάννης Εμίρης παρουσιάζονται σήμρα ενώπιον των μελών της επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής, προκειμένου να εγκριθεί ο διορισμός τους, αντίστοιχα, στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ.

Το ερώτημα είναι πως θα ξεπεράσει η κυβέρνηση το σκόπελο της μη πλειοψηφίας των 2/3 καθώς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν συγκεντρώνουν αυτή την πλειοψηφία, δηλαδή των 10 από τους 15 βουλευτές της Επιτροπής, καθώς διαθέτουν μόλις 9 μέλη σε αυτή.

Το όλο θέμα προκύπτει διότι ο ιδρυτικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει πως πριν τον ορισμό της διοίκησης του Ταμείου η Επιτροπή ΔΕΚΟ διατυπώνει, με πλειοψηφία των 2/3 των μελών της, γνώμη για την καταλληλότητα των προσώπων που πρόκειται να επιλέγουν.

Πάντως αν η αντιπολίτευση αντίδρασει στην απόφαση της κυβέρνησης να περάσει τα δυο στελέχη με απλή πλειοψηφία των παρόντων πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Βουλής θα ζητήσει γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής.

Πηγή: Η κυβέρνηση ψάχνει πλειοψηφία για να διορίσει τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/66573#ixzz25gPwOwKr