06 Σεπτεμβρίου 2012

Σαλμάς: Πληρώνονται για το Μάιο οι φαρμακοποιοί – πρόγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ

Δόθηκε η εντολή πληρωμής των φαρμακοποιών για το μήνα Μάιο, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, ο κ. Σαλμάς διαβεβαίωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πληρωμών των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ.

«Σήμερα πληρώθηκε στους φαρμακοποιούς ο Μάιος. Αύριο, μεθαύριο, θα δώσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πληρωμών, ώστε να ξέρουν οι φαρμακοποιοί τι θα πάρουν από τον ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 31/12. Είναι μια ειλικρινής και έντιμη στάση, στις συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς.

Συνεχίζοντας, ο αναπληρωτής Υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση του Υπουργείου για έκδοση, εντός των προσεχών δέκα ημερών, ενός δελτίου τιμών φαρμάκων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει «θετική λίστα» που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Από πλευράς του, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πρότεινε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας «να χτυπήσει» τις πολυεθνικές, με κλιμάκωση του rebate, διαφορετικού για τα εισαγόμενα φάρμακα και διαφορετικού για τα παραγόμενα στην Ελλάδα, αλλά και με εξίσωση της νοσοκομειακής τιμής των φαρμάκων με την ασφαλιστική τιμή στα ταμεία.