13 Σεπτεμβρίου 2012

Εικόνες-σοκ με τη σορό του Αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη

Φωτογραφίες φρίκης με τη σορό του Αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη να σύρεται νεκρός από ισλαμιστές, έδωσε στην δημοσιότητα το ΑΚΝΝ news στη σελίδα του στο Facebook, αμέσως μετά την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη.

Υπόσχεση Ομπάμα για εντοπισμό των δραστών στη Βεγγάζη

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε το θάνατο του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη και τριών ακόμα Αμερικανών, ως μια "αποτρόπαιη επίθεση" και δήλωσε πως θα κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.

Ο πρεσβευτής, Κρίστοφερ Στίβενς, και τρεις ακόμα Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους όταν Ισλαμιστές εφοδιασμένοι με όπλα επιτέθηκαν στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη την Τρίτη το βράδυ. Οι ένοπλοι ήταν μεταξύ του πλήθους που διαδήλωνε κατά της Αμερικής, με αφορμή την προβολή μιας κινηματογραφικής ταινίας, η οποία, όπως υποστηρίζουν προσέβαλε τον Μωάμεθ.

Οπως μεταδίδει το Πρακτορείο Ρόιτερς, κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ εικάζουν ότι η επίθεση στη Βεγγάζη ίσως να είχε προσχεδιαστεί αφού υπήρχαν ενδείξεις ότι μέλη μιας ομάδας ανταρτών με την ονομασία Ανσαρ αλ Σαρία - που σημαίνει Υποστηρικτές του Ισλαμικού Νόμου- ήταν μεταξύ των ενόπλων. Οι βίαιες εχθροπραξίες που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Βεγγάζη και το Κάιρο προκάλεσαν φόβους εξάπλωσής τους και σε άλλες Μουσουλμανικές χώρες.