06 Σεπτεμβρίου 2012

Πορεία ένστολων με τη συμπαράσταση των γνωστών εμπόρων ψεύτικης ελπίδας

[Ως γνωστό όλοι που δήθεν συμπαραστέκονται είναι οι γνωστοί "ΟΧΙ σε όλα γιατί λεφτά υπάρχουν". Αυτοί που δεν έχουν καμία σοβαρή αντιπρόταση για το που θα βρεθούνε λεφτά]

Σε εξέλιξη η πορεία ένστολων προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή. Στην πρώτη γραμμή, κρατώντας το πανό βρίσκονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Γλέζο, ο Πάνος Καμμένος και ο Τέρενς Κουίκ των Αν. Ελλήνων, ενώ το παρών έδωσε και ο Κασιδιάρης και με μηχανάκι ο Παπάς από τη Χρυσή Αυγή. Η πορεία έφτασε μπροστά από το υπουργείο όπου βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ.


Μάλιστα, οι διαδηλωτές έχουν στήσει και κρεμάλες και φωνάζουν "ψεύτες, ψεύτες".

Περίπου 7.000 αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα μπροστά από το Καλλιμάρμαρο, κρατώντας πανό και με συνθήματα διατράνωσαν τα αιτήματα των κλάδων τους.

Οι διαδηλωτές έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και - μέσω της οδού Βασ. Σοφίας που έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας - πορεύονται αρχικά προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου θα σταθούν για λίγο φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας και στη συνέχεια προς τη Βουλή όπου θα καταλήξει η πορεία και θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Η Ένωση Αστυνομικών Καρδίτσας, οι Ενώσεις Πυροσβεστών Μεσσηνίας, Κατερίνης, Σερρών, εκπρόσωποι των Σωμάτων από την Κρήτη και τη Θράκη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ενάντια στις προωθούμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Ποιοι βουλευτές συμμετέχουν

Στη συγκέντρωση δίνουν το "παρών", αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο Δ. Στρατούλης και η Ρ. Δούρου, σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Χαλβατζής. Επίσης συμμετέχει και ο Μανώλης Γλέζος.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, ομάδα αστυνομικών απέκλεισε την κεντρική πύλη στη σχολή των ΜΑΤ στου Γουδί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν οι "κλούβες" των ΜΑΤ που πρόκειται να κατευθυνθούν προς τη Θεσσαλονίκη για την Διεθνή Έκθεση.