10 Σεπτεμβρίου 2012

Τι λέει το Μέγαρο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρέμεινε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μετά το τέλος της συνάντησης των τριών κυβερνητικών εταίρων. Κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχιστούν και αύριο εντατικά οι συζητήσεις με την τρόικα μέχρι και τη συνάντηση των επικεφαλής της με τον πρωθυπουργό και καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή μέχρι τη νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης ότι "η συνοχή της κυβέρνησης είναι αδιαμφισβήτητη". "Είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να πείσουμε την τρόικα", είπε χαρακτηριστικά. "Ολοι προσπαθούμε για το καλύτερο. Δεν υπάρχει καλός και κακός" συνέχισε και έκανε λόγο για αγωνία που υπήρχε κατα τη διάρκεια της σύσκεψης για το καλυτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο κ. Κεδικογλου παραδέχτηκε οτι υπάρχει θέμα για ορισμένα απο τα μέτρα και τόνισε πως πρέπει να πείσουμε για την αποτελεσματικότητα και την κοστολόγηση τους.

Ερωτηθείς σχετικά με το "αν οι αντιρρήσεις της τρόικας είναι για μέτρα ύψους δύο δισ ευρώ", δεν θέλησε να απαντήσει.

"Και εμείς δεν θέλουμε οριζόντιες περικοπές των συντάξεων" συμπλήρωσε, αναφορικά με τις αντιρρήσεις που υπάρχουν από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στις οριζόντιες περικοπές, σημειώνοντας πως το ζήτημα είναι να βρεθούν μέτρα που να είναι αποδεκτά με στόχο τη διατήρηση της συνοχής της κοινωνίας.

enikos.gr