Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιοι πήραν μίζες για τα τρόλεϊ; Δείτε τους υπόπτους...Άρση τραπεζικού απορρήτου για 44 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής για την υπόθεση Μan-ΗΛΠΑΠ, ζητάει ο ανακριτής, ο οποίος έχει ήδη ασκήσει δίωξη εναντίον τριών προσώπων.

Μεταξύ άλλων η λίστα περιλαμβάνει την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργο Ζανιά και Γιάννη Μανιάτη. Σύμφωνα με τη δικογραφία στη χώρα μας διοχετεύτηκαν μίζες 16 εκατ. ευρώ για την προμήθεια των ΗΛΠΑΠ.

Η έρευνα του ανακριτή ξεκίνησε στα 44 πρόσωπα, όπου περιλαμβάνονται οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Βερελής, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Ζανιάς αλλά και γενικοί γραμματείς όπως ο Γιάννης Μανιάτης (νυν γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ) και Ιωάννης Κωνσταντινίδης, που λόγω της ιδιότητάς τους συμμετείχαν στις συνεδριάσεις της διακομματικής επιτροπής προμηθειών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία και τις καταγγελίες των Γερμανών, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, μίζες 16 εκατ. ευρώ διοχετεύτηκαν στη χώρα μας για την προμήθεια των ΗΛΠΑΠ. Από τα ευρήματα προκύπτει ότι χρήματα βρέθηκαν σε λογαριασμούς και off shore εταιρείες με έδρα την Κύπρο και τις Παρθένες Νήσους.

Οι εταιρείες στις οποίες βρέθηκαν χρήματα είναι η Waker Trading Limited και η Felmont Trading Ltd καθώς και η Hillgress. Ειδικότερα στην πρώτη κατατέθηκαν την επίμαχη περίοδο 19 εκατ. ευρώ, ενώ στη δεύτερη 774.000 ευρώ. Σε λογαριασμό κατηγορούμενου εμφανίζονται 2,7 εκατ. ευρώ !

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν στις 7 Μαϊου 2009 έγινε έφοδος στα γραφεία της Man στο Σβάμπικ της Γερμανίας και συνελήφθησαν πρόσωπα τα οποία κατήγγειλαν το σκάνδαλο και τις μίζες στην Ελλάδα. Η προμήθεια έγινε το 2001, όταν υπουργός Μεταφορών ήταν ο Χρήστος Βερελής, και αφορούσε 90 διαξονικά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα για τα ΗΛΠΑΠ.

5 σχόλια:

 1. Αυτοί οι γαμημενοι οι γερμανοι είναι κρυμμένοι πίσω από όλες τις βρωμιές και τολμάνε να μας κουνάνε το δάχτυλο οι καριόληδες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το κατηργημένο πλέον υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών επόπτευε πλήθος οργανισμών του Δημοσιου και ΔΕΚΟ. Ολυμπιακή,ΟΣΕ,ΜΕΤΡΟ,ΗΛΠΑΠ,θερμικά λεωφορεία,ΟΤΕ,ΕΛΤΑ. Οι προϊστάμενοι του υπουργείου είχαν την δυνατότητα, εκτός τους ρουσφετολογικούς διορισμούς,να αποκομίζουν τεράστια ποσά από μίζες. Τα 16 εκ. χρεώθηκαν στον ελληνικό λαό και περιλαμβάνονται στα σημερινά χρέη του Δημοσίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μεταξύ αυτών που κατηγορούνται και θα ανοίξουν οι λογαριασμοί τους, είναι ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Ι.Πετρόπουλος, ο οποίος όμως διατηρείται ακόμη στη θέση του, παρά το ό,τι έχει κατηγορηθεί για σκανδαλώδη υποστήριξη των συμφερόντων των "εθνικών εργολάβων", στους οποίους μοίρασε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ με την υπογραφή υπογραφή συμπληρωματικών συμβάσεων και την κατακύρωση "στημένων" διαγωνισμών, όπως ο τελευταίος του τμήματος "Ροδοδάφνη-Ψαθόπυγος", προϋπολογισμού 412 εκατομυρίων ευρώ(!!!), που διεχήχθη 2 μέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Να δούμε αν το Υπουργείο Ανάπτυξης αναθέσει τελικά αυτό τον σκανδαλώδη διαγωνισμό και αν απομακρύνει τον κ. Πετρόπουλο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γι' αυτό ρε Ανώνυμε εξακολουθεί και παραμένει στη θέση του,γιατί υπογράφει τα πάντα και τα δίνει όλα. Ο μόνος τρόπος για να φύγει είναι να βρεθεί κάποιος περισσότερο πρόθυμος, "φθηνότερος" και κυρίως "δωσταόλας". Από ότι ξέρω ο Αγρινιώτης της ΕΡΓΟΣΕ δεν δείχνει διατεθειμένος - προς το παρόν - να παίξει αυτόν τον ρόλο, διότι τον κατατρέχουν ακόμη κάποιες "παλιές" ιστορίες και σε αυτή την πολιτική συγκυρία δεν νιώθει καλυμμένα τα νώτα του, όπως άλλοτε. Ίδωμεν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. μονο αυτος ειναι στην εργοσε στον οργανισμο τροφιμων ποιο αλλο μπουμπουκι ειναι εκει που τα εχει αρπαξει και τον εχει στειλει στον ανακρητη ο εισαγκελεας

  ΑπάντησηΔιαγραφή