06 Σεπτεμβρίου 2012

Εγκρίθηκε με απλή πλειοψηφία η τοποθέτηση Αθανασόπουλου στο ΤΑΙΠΕΔ

Με ψήφους 9 υπέρ και 6 κατά σε σύνολο 15 παρόντων διατυπώθηκε η γνώμη της επιτροπής ΔΕΚΟ για τον διορισμό του Τάκη Αθανασόπουλου ως προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε αναφέρει νωρίτερα ότι ο διορισμός του θα μπορεί να προσβληθεί επειδή δεν συγκεντρώθηκε η πλειοψηφία των 2/3 και κατά συνέπεια θα μπορούν να προσβάλλονται και οι πράξεις που θα κάνει το ταμείο.

Απαντώντας ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης διάβασε έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου που ομόφωνα ανέφερε ότι «η Βουλή στη συγκεκριμένη επιτροπή απλώς γνωμοδοτεί και τον διορισμό τον κάνει η κυβέρνηση.»

«Ο στόχος των 19 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι το 2015 είναι εφικτός υπό την προϋπόθεση ότι το οικονομικό και επιχειρηματικό κλίμα θα είναι το κατάλληλο» είπε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής για την έγκριση του διορισμού του.

Ο κ. Αναστασόπουλος πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει τη λέξη ξεπούλημα που χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση για τις αποκρατικοποιήσεις και τόνισε ότι λιμάνια και αεροδρόμια δεν πρόκειται να πουληθούν αλλά μόνο να εκχωρηθούν για αξιοποίηση.

Επίσης, ο κ. Αθανασόπουλος καταθέτοντας ένα περίγραμμα των σχεδίων του ανέφερε ότι για τις αποκρατικοποιήσεις δεν θα ακολουθηθεί ο δρόμος των μετοχών αλλά τι αξία έχει το περιουσιακό στοιχείο για αυτόν που θα το αναλάβει.

iefimerida.gr