18 Σεπτεμβρίου 2012

Την Πέμπτη η συνάντηση των αρχηγών - Αναβάλλεται το ταξίδι Σαμαρά

Την Πέμπτη θα συνεδριάσουν τελικά οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί προκειμένου να σχεδιάσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση πριν την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων με την Τρόικα την Κυριακή.

Παρά το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου είχε ανακοινώσει πως την Πέμπτη στις 18.00 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα αναχωρούσε για τη Ρώμη προκειμένου να συναντήσει τον Μάριο Μόντι και άλλους χριστιανοδημοκράτες Ευρωπαίους ηγέτες, τελικώς το ταξίδι αναβλήθηκε προκειμένου να συνεδριάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρξε έντονο πολιτικό παρασκήνιο με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη να ζητούν κοινή συνεδρίαση των αρχηγών πριν την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων με την Τρόικα, προκειμένου η κυβέρνηση να μην βρεθεί προ τετελεσμένων την Κυριακή.

Την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο δίνει μάχη με το χρόνο προκειμένου το πακέτο των μέτρων να «κλειδώσει» μέχρι την Κυριακή. Κι όλα αυτά την ώρα που η Tρόικα εμφανίζεται με... άγριες διαθέσεις στέλνοντας στον κάλαθο πολλά από τα ισοδύναμα μέτρα.

Ο κ. Στουρνάρας αφού συναντήθηκε με το κλιμάκιο, άφησε πίσω στο υπουργείο τον υπουργό Εργασίας και τον υφυπουργό Υγείας και μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση τριών ωρών με τον πρωθυπουργό. Πρός έκπληξή του όμως, κατά την επιστροφή του στο υπουργείο, η Τρόικα ήταν στο γραφείο του όπου τον περίμενε για να συναντηθούν για άλλα 20 λεπτά.

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι υπάρχει σύγκλιση με την Τρόικα και πως τα μέτρα θα «κλειδώσουν» την Κυριακή.