12 Σεπτεμβρίου 2012

Εξοφλήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ για τον Ιούνιο οι προνομιούχοι (σε σχέση με άλλους που τους οφείλονται λεφτά), γιατροί και φαρμακοποιοί

Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μ.Σαλμά εξοφλήθηκαν για το μήνα Ιούνιο οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ο ίδιος ανακοινώσει προ ημερών.
«Η πολιτεία οφείλει να είναι συνεπής, ακόμη κι αν συνδικαλιστές με τις μαραθώνιες συνεδριάσεις τους ταλαιπωρούν τους πολίτες» δήλωσε ο κ. Σαλμάς.
«Από έκει και πέρα ο καθένας με τη συνείδησή του αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Σήμερα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, δόθηκε εντολή να εξοφληθεί ο μήνας Ιούνιος για φαρμακοποιούς και γιατρούς» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά βρίσκονται σήμερα, Τετάρτη, σε 24ωρη απεργία, ενώ οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους δεν εκτελούν συνταγές επί πιστώσει, λόγω των χρεών του ΕΟΠΥΥ.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για το Σάββατο, προκειμένου να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα -που όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κώστας Κούβαρης, κρίνονται θετικά, καθώς το υπουργείο φαίνεται να τηρεί τις δεσμεύσεις του.

Επιπλέον, σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, ενώ από σήμερα, Τετάρτη, κινητοποιήσεις άρχισαν και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Το αδιέξοδο του ΕΟΠΥΥ δεν έχει τέλος, καθώς και προμηθευτές ιατρικών ειδών ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν από την Παρασκευή, τη χορήγηση υλικών σε νοσοκομεία.

Πρόκειται για οκτώ νοσοκομεία που παρουσιάζουν υπέρογκες καθυστερήσεις στην εξόφληση των οφειλών.

Τα νοσοκομεία αυτά είναι ο Ευαγγελισμός, η Αγία Όλγα στη Νέα Ιωνία, το Αττικό, το Σισμανόγλειο, το Τζάνειο, το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το νοσοκομείο Ρόδου και το νοσοκομείο Καλαμάτας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ