11 Σεπτεμβρίου 2012

Χ. Θεοχάρης: Πολύ καλή η πορεία των εσόδων από τους φόρους

Πολύ καλή χαρακτήρισε την πορεία των εσόδων απο τις πληρωμές των φόρων ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σημείωσε ότι τα έσοδα έχουν ανέλθει στα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ, έχοντας ξεπεράσει τους στόχους που είχαν τεθεί, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι οι ληξιπρόθεσμες όφειλες αγγίζουν το 20% επί του συνόλου των φόρων.

Αναφορικά με την δημοσιοποίηση ονομάτων επωνύμων και το εισόδημα που δήλωσαν, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι εχει δοθεί εντολή να εντοπιστεί η πηγή της διαρροής, καθώς δεν έγινε σωστή διαχείριση. Υποστήριξε ωστόσο ότι εάν η δημοσιοποίηση είναι συντεταγμένη με νόμους και εχει κοινοβουλευτική βάση, τότε είναι σωστό να γίνεται.

Στρέφοντας το βλέμμα του στην τροπολογία που θα επιτρέπει τη διενέργεια ελέγχων με πολλαπλές διασταυρώσεις, είπε ότι οι ελεγκτές θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξετάζουν διάφορα στοιχεία, όπως πιστωτικές κάρτες και καταθέσεις, προκειμένου να υπολογίζουν το συνολικό τζίρο.

Αναφερόμενος δε στο ενδεχόμενο ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι γίνονται εάν ζητηθεί, όπως στην περίπτωση φορολογούμενων που έβγαλαν κεφάλαια στο εξωτερικό.

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως οι επιστροφές χρημάτων στους φορολογούμενους που τις δικαιούνται, δεν έχουν σταματήσει.

ΣΚΑΪ