29 Σεπτεμβρίου 2012

Σαμαράς: Το πακέτο πρέπει να ψηφιστεί σε λίγες μέρες – Απαραίτητη η επόμενη δόση για την οικονομία

Πεπεισμένος πως η Ευρώπη θα σταθεί στο μέρος της Ελλάδας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε παράλληλα πως πλέον γίνονται εμφανή στους εταίρους, τα σημάδια των αλλαγών που κάνει η χώρα μας.

«H Ευρώπη θα ψηφίσει Ελλάδα. Οι εταίροι θα δουν τις αλλαγές που γίνονται. Δίνουμε τα σωστά μηνύματα και αποκαθιστούμε την αξιοπιστία της χώρας», δηλώνει ο πρωθυπουργός στο ΒΗΜΑGAZINO.

Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε παράλληλα πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και τονίζει ως προς το πακέτο των μέτρων: «Το πακέτο πρέπει να οριστικοποιηθεί και να ψηφιστεί μέσα σε λίγες ημέρες. Η επόμενη δόση είναι απαραίτητη για την επιστροφή της ρευστότητας στην οικονομία. Δεν μπορεί να καθυστερήσει. Ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις απειλούνται να κλείσουν και η ανεργία μεγαλώνει».

Ο πρωθυπουργός είπε παράλληλα ότι πως θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν πολλά χρήματα στην Υγεία από τις σπατάλες που γίνονται στις αγορές υλικών. Συμπλήρωσε επίσης ότι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι να πατάξει την φοροδιαφυγή. Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις ο Αντώνης Σαμαράς θα προωθηθούν και στην χώρα θα έλθουν επενδύσεις.

Ερωτώμενος για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε περιπτώσεις ξεπλύματος χρήματος ο πρωθυπουργός τόνισε πως ισχύει η θέση του πως πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς.

«Όσο αφήνουμε σκιές, δε σώζουμε μόνο τους ενόχους, σπιλώνουμε τους αθώους», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ συμπλήρωσε ότι «ο καλύτερος τρόπος να αποκρυβεί ένα σκάνδαλο είναι να εφευρεθεί ένα ψευτοσκάνδαλο και να πέσει όλη η προσοχή της κοινής γνώμης στο δεύτερο. Και ο πιο συνηθισμένος τρόπος να προστατευθούν οι ένοχοι είναι να κυνηγηθούν αθώοι. Γι αυτό λέω όλα στο φως και αμέσως. Για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια».

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο κινδυνεύει η δημοκρατική ομαλότητα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «η δημοκρατία δεν κινδυνεύει μόνο από τους εχθρούς της, αλλά, κυρίως από την ολιγωρία όσων την υπερασπίζονται. Είναι καθήκον μας να υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα από κάθε παρανομία. Είτε από "κουκουλοφόρους" , είτε από "τάγματα εφόδου"' και προσθέτει " τέρμα οι εκπτώσεις στην παρανομία».

iefimerida.gr