17 Σεπτεμβρίου 2012

Σύσκεψη Σαμαρά- Στουρνάρα - Βρούτση ενόψει του τελικού γύρου με την τρόικα-Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας - δανειστών

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε εξέλιξη η σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα και τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση. Πιο αισιόδοξος δηλώνει ο κ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην Guardian.

Η συνάντηση πραγματοποιείται ενόψει των τελικών διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το πακέτο μέτρων. Στις 17:00 ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με την τρόικα, όπου θα εξεταστούν το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ, αλλά και ζητήματα όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι αλλαγές στη φορολογία και η πορεία των αποκρατικοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε δήλωση του στη βρετανική εφημερίδα Guardian εμφανίστηκε αισιόδοξος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε στρίψει από τη γωνία».

Υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και εταίρων. “Είμαι πιο αισιόδοξος. Στρίψαμε στη γωνία. Υπάρχει περισσότερη εμπιστοσύνη μεταξύ μας, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε” ανέφερε μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα.

Ο κ. Στουρνάρας σημειώνει ότι όλα πρέπει να ξεκαθαριστούν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, ώστε τα πάντα να τεθούν επί τάπητος στο επόμενο Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου. “Αν δεν μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε τα πάντα, δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία”, λέει ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στη εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε ερώτηση για το αν οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας έχουν βελτιωθεί, απαντά ότι η αίσθησή του είναι πως υπάρχει καλύτερη χημεία, σημειώνοντας πάντως ότι πρέπει να ερωτηθούν και οι Γερμανοί για αυτό.