19 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Μπεγλίτης τώρα θέλει και πρεσβεία για να ολοκληρώσει το... έργο του

Ο πρώην υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης όταν απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής, προκειμένου να αποκατασταθεί επαγγελματικά κατέθεσε -όπως είχε αποκαλύψει το iefimerida.gr από τον Αύγουστο- αίτηση στο υπουργείο Εξωτερικών για να επανενταχθεί στο διπλωματικό σώμα.

Ο σχετικός νόμος για τους πρώην βουλευτές δίνει αυτή τη δυνατότητα σε ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων. Παράλληλα, ζήτησε τα χρόνια του στην πολιτική να προσμετρηθούν ως προϋπηρεσία στο υπουργείο Εξωτερικών και να το αποδοθεί ο βαθμός του πρέσβη, που θα σήμανε την αναβάθμιση του στην ιεραρχία αλλά και τις μισθολογικές κλίμακες του διπλωματικού σώματος.

Μετά από θετική εισήγηση της αρμόδιας νομικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών και τα δύο αιτήματα του πρώην υπουργού έγιναν αποδεκτά.

Ετσι,λοιπόν προέκυψε ένα τρίτο ζήτημα. Τι ακριβώς θα κάνει ο κ. Μπεγλίτης για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ελληνικό λαό που θα τον πληρώνει και στη νέα του θέση. Ο ίδιος ζήτησε να τοποθετηθεί σε κάποια Ελληνική πρεσβεία.

Θέση κενή όμως δεν υπάρχει αυτή την εποχή. Υπάρχει όμως πάντα μια εφικτή λύση.

Ο κ. Μπεγλίτης λοιπόν αποσπάστηκε προσωρινά στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ως διπλωματικός του σύμβουλος.

Κι όμως αναφέρουν σήμερα Τα Νεα έχει τη βάσιμη ελπίδα ότι από τον Ιανουαρίου του 2013 θα βρεθεί η πολυπόθητη θέση σε κάποια πρεσβεία για να δώσει νέα διάσταση στην Ελληνική εξωτερική πολιτική.

iefimerida.gr