13 Σεπτεμβρίου 2012

Να και μια σωστή πρόταση από τους υστερικούς φιλόζωους

[Απαράδεκτη η εικόνα στοιβαγμένων ζώων σε κλουβιά που εκθέτονται σε ήλιο ή κρύο, για να ψηστεί ο μικρός να αγοράσει ζώο και μόλις καταλάβει η οικογένεια τι έκανε... να το αφήσουν στο δρόμο. Και μόνο που βλέπεις από τη βιτρίνα πως σε κοιτάνε τα σκυλιά, σου 'ρχεται να μπεις μέσα και να πλακώσεις στο ξύλο τον ιδιοκτήτη του pet shop... Τέτοιες εικόνες δεν βλέπεις πουθενά στην Ευρώπη]


Την απαγόρευση της πώλησης και εμπορίας ζώων που γίνεται κυρίως μέσω των pet-shops, ζητούν με επιστολή τους προς το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για άθλιες και κακοποιητικές συνθήκες που επικρατούν στα κλουβιά και στους χώρους όπου φυλάσσονται τα ζώα, για λανθασμένους τρόπους διαχείρισης, έλλειψη κτηνιατρικής περίθαλψης, αλλά και ανεύθυνη συμπεριφορά των ιδιοκτητών. Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η εμπορία ζώων με σκοπό το κέρδος εγείρει ζητήματα ηθικής.

Μάλιστα έχει σημειωθεί ότι πολλά από τα ζώα που οι πολίτες αγοράζουν χωρίς να έχει προηγηθεί ώριμη σκέψη για την ευθύνη που αναλαμβάνουν, καταλήγουν στους δρόμους και σήμερα, λόγω της οικονομικής κρίσης, το φαινόμενο της εγκατάλειψης έχει μεγεθυνθεί. Για το λόγο αυτό, η φιλοζωική ζητά αν κάποιος θέλει ένα ζώο για συντροφιά, όπως ένα σκύλο, να απευθύνεται σε μία φιλοζωική οργάνωση, σε ένα καταφύγιο ζώων και να παίρνει ένα εγκαταλελειμμένο.