04 Σεπτεμβρίου 2012

Θετικός στην επανασύσταση της ΜΟΜΑ ο Παναγιωτόπουλος

Θετικός φέρεται να είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος στην επανασύσταση των Μικτών Ομάδων Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης (ΜΟΜΑ), που αποτελεί πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η σχετική πρόταση κατατέθηκε σήμερα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της συνεδρίασης για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά στις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναφέρουν πως ο Πάνος Παναγιωτόπουλος συμφώνησε με την τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος, Τέρενς Κουίκ ότι «η ΜΟΜΑ έχει αφήσει στην περιφέρεια, ακόμα και στους πιο ορεινούς όγκους αλλά και στα νησιά, μικρά και μεσαία έργα που ακόμα αντέχουν στο χρόνο».

«Είναι μία από τις διαδικασίες των Ενόπλων Δυνάμεων που μπαίνουν σύντομα μπροστά εν καιρώ ειρήνης», τόνισε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος προσθέτοντας ότι αποδέχεται και τη δεύτερη πρόταση που κατέθεσε ο Τέρενς Κουίκ «να αναλάβουν με συχνότερες περιπολίες τους οι Ένοπλες Δυνάμεις στα βόρεια σύνορα της χώρας, την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης, βοηθώντας το έργο και της Συνοριοφυλακής της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σχετικά με τους μισθούς των Ενόπλων Δυνάμεων ο Πάνος Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό και τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται το ζήτημα.

«Η κυβέρνηση δίνει τη μάχη για να πετύχουμε το καλύτερο. Έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό που είναι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας αλλά και στους δύο αρχηγούς που την στηρίζουν. Η χώρα διεξάγει και μετέχει σε έναν οικονομικό πόλεμο που δεν κηρύχτηκε από αυτήν. Πρέπει όρθιοι και νικητές να βγούμε από αυτόν», δήλωσε.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι υπουργείο Ειρήνης, όχι πολέμου. Αλλά για να κατοχυρώσουμε ένα περιβάλλον μεγίστης ασφάλειας πρέπει να έχουμε ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα παρά τις περικοπές», πρόσθεσε.