19 Σεπτεμβρίου 2012

Ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση η έγκριση των νέων μέτρων, λέει ο Μ.Κεφαλογιάννης

Χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση ενέχει σύμφωνα με τον γραμματέα της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη η έγκριση στη Βουλή των μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ. Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Κεφαλογιάννης εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κατά την ψήφιση των νέων μέτρων, ενώ υποστήριξε πως όλοι οι βουλευτές έχουν υποχρέωση έναντι της πατρίδας. «Πιστεύω πως είναι πατριώτες όλοι οι Έλληνες βουλευτές και γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι τα δεδομένα για την Ελλάδα του 2020» είπε.

«Πότε υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης στη Βουλή, γιατί αυτό καθορίζει αν μία κυβέρνηση μπορεί να σταθεί στη Βουλή ή όχι; Όταν η αντιπολίτευση κάνει πρόταση μομφής και καταψηφιστεί η κυβέρνηση και σε δύο άλλες ψηφοφορίες: στον προϋπολογισμό -αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει την πλειοψηφία και δεν μπορεί να εκτελέσει τα οικονομικά του κράτους- και σε τέτοιου είδους ψηφοφορίες, όπως είναι αυτή που θα γίνει, η οποία ενέχει το στοιχείο της ψήφου εμπιστοσύνης» δήλωσε.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΝΔ κατά την ψηφοφορία των νέων μέτρων.

«Δεν φοβάμαι διότι έχουμε μία σαφή εντολή. Το ένα θέμα είναι ότι έχουμε εντολή από τον λαό, γιατί ο λαός μπήκε σε ένα δίλημμα να αποφασίσει προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί. Η απόφασή του λοιπόν είναι, αυτό που είναι η θέση της ΝΔ και της κυβέρνησης, ότι η λύση του προβλήματός μας είναι μέσα στην Ευρώπη. Το δεύτερο θέμα είναι ότι επειδή τα μέτρα έτσι κι αλλιώς είναι άδικα, εάν τα δει κανείς ένα-ένα, πρέπει να έχουν το τεκμήριο ότι μέσα στην αδικία τους δεν είναι μέτρα που πλήττουν μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων ή δεν έχουν την κοινωνική ευαισθησία, η οποία χρειάζεται πριν από τις αποφάσεις» είπε, σημειώνοντας: «Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι δικαιότερο».

«Ο κάθε βουλευτής γνωρίζει πολύ καλά αυτές τις παραμέτρους και ασφαλώς θα τοποθετηθεί με βάση αυτές τις παραμέτρους στη Βουλή» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι βουλευτές έχουν υποχρέωση έναντι της πατρίδας.

«Πιστεύω πως είναι πατριώτες όλοι οι Έλληνες βουλευτές και γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι τα δεδομένα για την Ελλάδα του 2020. Διότι ή θα περάσουμε μεγάλη περιπέτεια, την περιπέτεια της γενιάς μας κι αυτή κατά τη γνώμη μου είναι η λύση έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα αχαρτογράφητα νερά της χρεοκοπίας και της δραχμής, ή θα περάσουμε δύσκολα. Η λύση δεν είναι 'καλή και καλύτερη'. Είναι τραγική, όπως είναι αυτή η κατάσταση που ζούμε σήμερα, και καταστροφική».

Όσον αφορά στο θέμα της πάταξης της φοροδιαφυγής, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε:

«Βεβαίως να κυνηγήσουμε τη φοροδιαφυγή, βεβαίως και είναι σωστό αυτό που κάνει το οικονομικό επιτελείο, για συγκεκριμένες κατηγορίες που δεν σου δίνουν ποτέ μία απόδειξη, να απαλλάσσεσαι στο 100% από το αφορολόγητό σου. Αλλά αν κυνηγήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν δώσει στην Ελλάδα ένα εκατ. θέσεις εργασίας, η ανεργία από 1,5 εκατομμύριο θα πάει στα δυόμισι. Μα η Δημοκρατία στο 33% ανεργία ‘καίγεται’ αν δείτε την παγκόσμια ιστορία».

Τέλος, για τη διαγραφή του συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ Νίκου Κιουτσούκη, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε: «Δεν τον διαγράψαμε για λόγους ιδεολογικούς. Τον διαγράψαμε για λόγους συμπεριφοράς».

Newsroom ΔΟΛ