23 Σεπτεμβρίου 2012

Έκρηξη βίας από ζώα ισλαμοφασίστες στην Ομόνοια (βίντεο από την "προσευχή" και τα καφριλίκια τους)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας μουσουλμάνουν που ζουν στην Ελλάδα, κατά της βλάσφημης για τον προφήτη Μωάμεθ ταινίας, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και προκάλεσε κύμα βίας στον ισλαμικό κόσμο.

Οι περίπου 600 συγκεντρωμένοι θα επιχειρήσουν να μεταβούν στην αμερικανική πρεσβεία, ωστόσο οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, έχουν κλείσει, τοποθετώντας κλούβα στη συμβολή της Σταδίου με την Αιόλου, την πρόσβαση των διαδηλωτών πέραν της πλατείας Ομονοίας.

Πριν από λίγο σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών, ενώ έγινε και χρήση χημικών από την αστυνομία, η οποία, με κλούβες που τοποθέτησε επίσης τόσο στην Πανεπιστημίου, όσο και στην 3ης Σεπτεμβρίου, έχει ουσιαστικά υποχρεώσει τους διαδηλωτές να κινούνται μόνο στην πλατεία Ομονοίας, μην μπορώντας να κάνουν πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, με αλλοδαπούς διαδηλωτές να σπάνε μάρμαρα στα πεζοδρόμια, για να επιτεθούν στα ΜΑΤ, που απάντησαν με ρίψη χημικών στην Σταδίου και την Αθηνάς. Στους δρόμους βγήκε και το υδροφόρο όχημα «Αίαντας» της αστυνομίας.

Τα πνεύματα προς στιγμήν ηρέμησαν και οι μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν μάλιστα μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων, ωστόσο νέος γύρος έντασης ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00, όταν οι αστυνομικοί απώθησαν τους διαδηλωτές στην Πειραιώς, κάνοντας χρήση χημικών. Οι μουσουλμάνοι απάντησαν, πετώντας πέτρες στους άνδρες των ΜΑΤ.

Στο πέρασμά τους από τους δρόμους της Ομόνοιας, οι μουσουλμάνοι χωρίστηκαν σε ομάδες και προξένησαν καταστροφές σε καταστήματα και αυτοκίνητα, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ