28 Σεπτεμβρίου 2012

Παρέμβαση Τέντε για τη λίστα

Παρέμβαση Τέντε για τη λίστα
Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ζητά με κατεπείγουσα παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Ο κ. Τέντες αναφέρει παραθέτοντας δημοσιεύματα του σημερινού Τύπου, ότι συνεχίζονται οι διαρροές στοιχείων ανακριτικού υλικού.


Ο ίδιος τονίζει ότι με τη δημοσιοποίηση θίγονται το δημόσιο συμφέρον, η μυστικότητα της ανάκρισης αλλά και η πολιτική ομαλότητα. Με την παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να ερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου εκ μέρους των αρμοδίων υπαλλήλων, που δημοσιοποίησαν τη λίστα με τα ονόματα των πολιτικών προσώπων των όρων της ηθικής αυτουργίας στην πράξη εκ μέρους δημοσιογράφων ή άλλων προσώπων των όρων της παραγράφου 3 του άρθρου 252 του ποινικού κώδικα εκ μέρους όσων δημοσίευσαν πρώτοι τη λίστα.

Η δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα πολιτικών προκάλεσε και την παρέμβαση και του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση με στόχο να εντοπιστούν οι υπαίτιοι υπάλληλοι της διαρροής του καταλόγου και να αποδοθούν ευθύνες για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων κατά παράβαση του απορρήτου.