08 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Μπαρμπαρούσης και οι Χρυσαυγίτες έσπασαν πάγκους παρανόμων και στο Μεσολόγγι... αφού η Αστυνομία δν κάνει τη δουλειά της (βίντεο)

Με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση γνωστό από την εμφάνισή του και ως «Καραϊσκάκης», κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής επισκέφθηκε το πρωί την λαϊκή αγορά Μεσολογγίου και σε ρόλο...αστυνομικού έκαναν ελέγχους σε μετανάστες μικροπωλητές ενώ κατέστρεψαν και τρεις πάγκους.

Κάποιοι άλλοι αλλοδαποί όταν είδαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής μάζεψαν την πραμάτεια τους και εξαφανίστηκαν ενώ ο βουλευτής δήλωσε ότι σκοπός είναι η πάταξη του παρεμπορίου:

«Πολεμάμε το παρεμπόριο, ήρθαμε εδώ σήμερα να δούμε την δημοτική αστυνομία και τις αστυνομικές αρχές να κάνουν ελέγχους, και αφού κωλυσιεργούσαν το κάναμε εμείς. Αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν γιατί αυτοί που πληρώνουν δεν είναι χαζοί και κάποιοι άλλοι να μην πληρώνουν. Ο κόσμος μας ενθαρρύνει και μας λέει να προχωρήσουμε».

Σύμφωνα με το aixmi-news.gr στο πέρασμά τους άκουγαν ευμενή σχόλια από την πλειοψηφία του κόσμου αλλά και των νόμιμων μικροπωλητών για την παρουσία τους και πολλοί ήταν αυτοί που τους ζητούσαν να συνεχίσουν και να καταπολεμήσουν την μικρή παραβατικότητα.

Πάντως στην λαϊκή υπήρχε και κλιμάκιο δύο ατόμων της δημοτικής αστυνομίας οι οποίοι έκαναν τακτικούς ελέγχους, όπως μας ανέφεραν ενώ ήταν εκεί αρχικά ένας αστυνομικός και αργότερα ήρθαν και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ώρες καθώς χθες βράδυ στη Ραφήνα άλλο κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Καιάδα, επιτέθηκε κατά αλλοδαπών μικροπωλητών σπάζοντάς τους τους πάγκους.