13 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΔ: Ζητά μετεγγραφές με οικονομικά κριτήρια

Εξαιρέσεις στο νόμο των μεταγραφών ζήτησαν 4 βουλευτές της ΝΔ από τον υπουργό Παιδείας τον οποίο επισκέφτηκαν στο γραφείο του.

Οι κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, Θοδωρής Σολδάτος, Άνδρέας Κουτσούμπας και Άννα Ασημακοπούλου πρότειναν να υπάρχουν εξαιρέσεις σε τρεις περιπτώσεις λόγω των εκτάκτων οικονομικών συγκυριών.

Αναλυτικά οι βουλευτές προτείνουν:

* Σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις κατά τις οποίες προκύπτουν εξαιτίας σπουδών, περισσότερα των δύο σπιτιών ανά οικογένεια και εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 45.000 ή εναλλακτικά τις 60.000 ευρώ.

* Σε όλες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες ένας τουλάχιστον εκ των γονέων δεν εργάζεται ή /και το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 25.000 ευρώ.

* Στους πολύτεκνους φοιτητές, με την προϋπόθεση ότι τα μόρια εισαγωγής του υποψηφίου, είναι τουλάχιστον ίσα με τα μόρια του τελευταίου εισαγόμενου με τη γενική σειρά επιτυχίας, στ αντίστοιχο τμήμα με τη χαμηλότερη βάση σε ολόκληρη την επικράτεια.

Ο Υπουργός παιδείας δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην άμεση διερεύνηση του θέματος και ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο ικανοποίησης της βουλευτικής πρότασης.