19 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Γ. Μιχελάκης κάλεσε τον ΓΑΠ να παραδώσει την βουλευτική έδρα

Να παραδώσει την βουλευτική του έδρα, κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και μέχρι πρότινος εκπρόσωπος του κόμματος, κ. Γ. Μιχελάκης. Με αφορμή όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικώς με την ακαδημαϊκή καριέρα του κ. Παπανδρέου, ο οποίος θα διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Χάρβαρντ τους επόμενους μήνες, ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι «μπέρδεψε το ΄΄επισκέπτης καθηγητής΄΄ με το ΄΄επισκέπτης βουλευτής΄΄» και όπως υποστήριξε, «αυτό είναι τουλάχιστον προκλητικό».


«Κάθε πολίτης θα περίμενε από τον πρώην πρωθυπουργό τουλάχιστον στοιχειώδη σεβασμό», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την περιστολή των δημοσίων δαπανών, επισημαίνοντας ότι «η αμοιβή των 20.000 δολαρίων για τη διδασκαλία του κ. Παπανδρέου στο Χάρβαρντ και 46.000 ευρώ μέσω μεσιτικού γραφείου για κάθε άλλη ομιλία του, κρίνεται ως εξαιρετικά χαμηλή, εάν αναλογιστούμε το πόσο ακριβά πληρώσαμε εμείς για να μάθουμε την οικονομική του στρατηγική».

Μάλιστα, είπε ότι «η Βουλή αυτή είναι Βουλή μάχης και είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή». «Δεν είναι κλαμπ η Βουλή. Δεν είναι επισκεπτήριο. Γι’ αυτό και ο κ. Παπανδρέου από τη στιγμή που επέλεξε να δραπετεύσει στην Αμερική, οφείλει να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα», κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.