06 Σεπτεμβρίου 2012

Μικροένταση μεταξύ ΜΑΤ και Αστυνομικών που απέκλεισαν τη Σχολή στου Γουδή

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αστυνομικών που διαμαρτύρονται για τις επικείμενες περικοπές στις αμοιβές τους. Από τα ξημερώματα της Πέμπτης, ομάδα αστυνομικών απέκλεισε την κεντρική πύλη στη σχολή των ΜΑΤ στου Γουδή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν οι «κλούβες» των ΜΑΤ που πρόκειται να κατευθυνθούν προς τη Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ.

Στους συνδικαλιστές έχει δοθεί προθεσμία για να αποχωρήσουν, ωστόσο οι αστυνομικοί δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί.

Απέναντί τους έχουν παραταχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ κατά διαστήματα σημειώνονται μικροεντάσεις, καθώς γίνεται προσπάθεια να ανοίξει η πύλη.

Στις 12:00 και στις 13:30 τα προεδρεία των Ομοσπονδιών θα έχουν συναντήσεις στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Στις 17:30 οι ένστολοι πρόκειται να συγκεντρωθούν στο Καλλιμάρμαρο.

Το απόγευμα της Τετάρτης οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Οι εκπρόσωποι των ενστόλων ανέφεραν ότι ζητούν από τον κ. Σάμαρα να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και να μην προχωρήσει σε περικοπές.

Όπως τονίζουν, οι άνθρωποι των Σωμάτων Ασφαλείας βρίσκονται ήδη σε τραγική κατάσταση και εμφανίστηκαν βέβαιοι πως οι περικοπές θα έχουν αντίκτυπο και στην εργασία τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Κώστας Μπούρας δεσμεύθηκε πως θα τους απαντήσει σήμερα, Πέμπτη, για το εάν και πότε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Newsroom ΔΟΛ