25 Σεπτεμβρίου 2012

Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει σκέψη για αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά για μετακύλισή του

Δεν υπάρχει σκέψη για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή δημοσιεύματα, στα οποία παρετίθετο απάντησή του προς τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά σχετικά με το ελληνικό χρέος.

Στην απάντησή του στη Βουλή ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει: ''Με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και δεδομένου ότι κατά την περίοδο 2013-2016 οι λήξεις ελληνικών ομολόγων που κατέχει το Ευρωσύστημα ανέρχονται σε 28 δισ. ευρώ περίπου, θα εξεταστεί η δυνατότητα μετακύλισης των λήξεων τους, εντός του πλαισίου και των νομικών περιορισμών της συνθήκης της Λισσαβόνας για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης''.

Στην απάντηση που εκδόθηκε αργά το μεσημέρι από το γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών επισημαίνεται σε σχέση με τα παραπάνω:

''Επειδή σε μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου αναγράφεται ότι, στην απάντηση που έδωσε ο κ. Σταϊκούρας σε ερώτηση βουλευτή, η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, διευκρινίζεται ότι τέτοιος όρος δεν εμπεριέχεται στο περιεχόμενο της απάντησης, μιας και δεν υπάρχει τέτοια σκέψη''.