10 Σεπτεμβρίου 2012

Μπορεί η ΧΑ να μην έχει Αστυνομικούς, αλλά ο Μπαρμπαρούσης μια χαρά τον έχει... και κλωτσάει και κανά πάγκο άμα λάχει

Δυσφορία επικρατεί στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και της Α.Δ. Αιτωλίας για την εμπλοκή αστυνομικού στην καταστροφή πάγκων παράνομων μικροπωλητών που έγινε το πρωϊ του Σαββάτου στην λαΪκή αγορά Μεσολογγίου.


Πρόκειται για αστυνομικό που διατίθεται στην φρουρά του βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση και η οργανική του θέση είναι στο Α.Τ. Αιτωλικού. Στο βίντεο από τα γεγονότα διακρίνεται να κλοτσάει πάγκο και το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες συζητήσεις στην τοπική αστυνομική διεύθυνση. Πληροφορίες μας λένε πως ετοιμάζεται να διαταχθεί ΕΔΕ ενώ το γεγονός θα καυτηριάσει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας, όπου και υπηρετεί.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. από την πλευρά του αποφάσισε να αποσυρθούν οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για την προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όπως προβλέπεται για τους βουλευτές όλων των κομμάτων. Η απόφαση ελήφθη μετά από την εξαγγελία της Χρυσής Αυγής ότι όσες αντιδράσεις και να υπάρξουν θα συνεχίσει τις βίαιες ενέργειες και την τακτική των μελών της - βουλευτών και μη - να διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης Αρχής, «παίζοντας» τους αστυνομικούς και τους δικαστές.
Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε, με την έκδοση δελτίου Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας, ότι παύει τη διάθεση αστυνομικών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ώστε «να αποφεύγεται, η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών, συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων».
Όπως αναφέρεται «της απόφασης εξαιρούνται όσοι αστυνομικοί διατίθενται για τη φρούρηση των κεντρικών Γραφείων της Χρυσής Αυγής και για την προστασία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας

Ως ένωση θέλουμε να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό και την έντονη αποδοκιμασία μας για τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη λαϊκή αγορά του Δήμου Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012, από τα μέλη και το βουλευτή της Χρυσής Αυγής του Νομού μας.

Επίσης καθιστούμε σαφές, ότι οποιαδήποτε συμμετοχή αστυνομικού, μέλους της ένωσής μας, σε αυτές τις συμπεριφορές είναι καταδικαστέα και δεν τυγχάνει καμιάς αποδοχής από το σύνολο των εργαζομένων στην Α.Δ.ΑΙΤΩΛΙΑΣ. Ενέργειες τέτοιου είδους εφόσον προκύπτουν, αποκλίνουν από τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα του αστυνομικού και σίγουρα δε συνάδουν με την αστυνομική ιδιότητα.

Εξυπακούεται, ότι εάν προκύπτουν ποινικά αδικήματα και τυχόν παραλείψεις του αστυνομικού του βουλευτή, αλλά και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων, (το οπτικοακουστικό υλικό και οι μαρτυρίες βρίσκονται στην εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου και τον διοικητή Α.Τ. Μεσολογγίου), το λόγο έχουν η Δικαιοσύνη και τα πειθαρχικά όργανα του Aρχηγείου μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ Νικόλαος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΕΓΑΣ Χρήστος



http://aixmi-news.gr/index.php/epikairotita/messolonghi/10826-simmetoxi-astinomikou-sta-gegonota-tou-mesologgiou-neo