21 Σεπτεμβρίου 2012

Σαμαράς προς Λαγκάρντ: Μάζεψε τον Τόμσεν

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με την Κριστίν Λαγκάρντ για την στάση του Τόμσεν

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην οποία εξέφρασε...
τα παράπονα του για την αδιάλλακτη και επιθετική στάση του εκπροσώπου της Π. Τόμσεν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μετά από αυτή την παρέμβαση ο κ. Τόμσεν εμφανίστηκε στην συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα αρκετά πιο διαλλακτικός και όλα δείχνουν πως μετά από την σημερινή συνάντηση θα κλείσει το πακέτο των μέτρων.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ιδιαιτέρως εριστικός και απέρριπτε όλες τις προτάσεις που έβαζε το οικονομικό επιτελείο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων φέρνοντας σε δύσκολη θέση ακόμα και τα άλλα δύο μέλη της τρόικας τους κυρίους Μορς και Μαζούχ.

Η κατάσταση έφτασε σε οριακό σημείο. Ο Γιάννης Στουρνάρας απείλησε ακόμα και σε παραίτηση στην περίπτωση που ο Π. Τόμσεν επιμείνει στο αίτημα του για επιπλέον περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αποχώρησε χθες το βράδυ εσπευσμένα από την σύσκεψη που ήταν σε εξέλιξη στο υπουργείο οικονομικών και όταν επέστρεψε μετά από περίπου μία ώρα «ήταν περισσότερο συνεννοήσιμος» όπως χαρακτηριστικά τονίζουν στελέχη του υπουργείου οικονομικών.

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης
real.gr