18 Σεπτεμβρίου 2012

Φετβά κατά των συμμετεχόντων της «βλάσφημης» ταινίας

Ο Αιγύπτιος σαλαφιστής ιμάμης Αχμάντ Φουάντ Ασούς εξέδωσε φετβά (θρησκευτικό διάταγμα), ζητώντας την εκτέλεση όλων των παραγόντων (κατά της ομάδας παραγωγής, των σκηνοθετών και των ηθοποιών της «Αθωότητας των Μουσουλμάνων»), της ερασιτεχνικής ταινίας-καρικατούρας που θεωρείται προσβλητική για το Ισλάμ και έχει πυρπολήσει τον μουσουλμανικό κόσμο, ανακοίνωσε εχθές το αμερικανικό κέντρο επιτήρησης των ισλαμικών ιστοσελίδων (SITE).

«Οι μπάσταρδοι που έκαναν αυτήν την ταινία είναι άπιστοι μαχητές. Εκδίδω φετβά και καλώ τους νέους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ και την Ευρώπη να την ακολουθήσουν, πράγμα που σημαίνει να σκοτώσουν τον σκηνοθέτη, τον παραγωγό, του ηθοποιούς και όλους όσοι συνέβαλαν στη ταινία και την προώθησή της», ανακοίνωσε ο ιμάμης.

«Λοιπόν βιάσου, βιάσου, ω μουσουλμανική νεολαία των ΗΠΑ και της Ευρώπης και δώσε σε αυτούς τους ρυπαρούς ένα μάθημα που όλοι οι πίθηκοι και τα γουρούνια των ΗΠΑ και της Ευρώπης θα καταλάβουν. Ο Αλλάχ ας σάς καθοδηγεί και ας σάς οδηγήσει στην επιτυχία» καταλήγει ο ιμάμης.

Στο Λος Αντζελες, οι υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι ο ίδιος και η οικογένεια του Νακούλα Μπασιλέι Νακούλα, του παραγωγού της ταινίας, μεταφέρθηκαν από την αστυνομία σε άγνωστη τοποθεσία, όπου κρύβονται από το Σάββατο.

«Ελπίζουν ότι θα έχουν μία κανονική ζωή και κάποια στιγμή εντός του προσεχούς διαστήματος θα επιστρέψουν στο σπίτι τους» ανέφερε η ανακοίνωσή τους.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ