06 Σεπτεμβρίου 2012

Βόμβα από Die Zeit: Η Μέρκελ έχει αποφασίσει για την Ελλάδα-Τι αποφάσισε;

Βόμβα από την γερμανική εφημερίδα Die Zeit η οποία σημειώνει πως οι αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ είναι ειλημμένες από την Μερκελ και όλα τα υπόλοιπα είναι για τα μάτια του κόσμου...

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η κυρία Μέρκελ, μπορεί να υιοθέτησε το σύνθημα «καμία απόφαση για την Ελλάδα, πριν αποφανθεί η Τρόικα», εντούτοις, όπως σημειώνει το αποτέλεσμα της έκθεσης είναι σίγουρο.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες και έχει την καλή θέληση να εφαρμόσει το πρόγραμμα. Με άλλα λόγια: Η βοήθεια προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί» συνεχίζει.

«Η έκθεση δεν θα αποφασίσει για το μέλλον της Ελλάδας, επειδή η απόφαση έχει ληφθεί προ πολλού. Η Μέρκελ θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην ΟΝΕ, επειδή το κόστος μιας εξόδου της φαίνεται ανυπολόγιστο. Το θέμα είναι απλώς η εφαρμογή. Ένα νέο πακέτο θα ήταν παρακινδυνευμένο, επειδή θα μπορούσε να καταψηφιστεί από τη γερμανική Βουλή ή να τινάξει στον αέρα τον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό. Επομένως, θα γίνει προσπάθεια να βρεθούν αλλού τα δισεκατομμύρια που λείπουν.

Τότε προς τι η εμμονή με την τρόικα;

Δίνει επισημότητα στις αποφάσεις που ήδη έχουν παρθεί...