16 Οκτωβρίου 2012

Κοινή γραμμή γιατρών0φαρμακοβιομηχάνων... Λογικό! τα συμφέροντα είναι ίδια

[Μας έχουν φλομώσει στα χάπια και είμαστε οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη σε κατανάλωση φαρμάκων (ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!), για να παίρνουν τα δωράκια και τα ταξιδάκια από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, που δίνουν τρελά λεφτά στην προώθηση των φαρμάκων... Αντίθετα τα γενόσημα δεν έχουν τόσο χρήμα, μιας και οι μικρές εταιρίες που τα φτιάχνουν δεν μοιράζουν μίζες... γνωστά πράγματα ακόμα και σε μικρά παιδιά. Γι' αυτό και στις ανακοινώσεις των γιατρών του Πατούλη δεν θα δείτε ποτέ το "σύμφωνα με την τάδε επιστημονική μελέτη τα γενόσημα αυξάνουν τη θνησιμότητα"...
την θνησιμότητα και τη θνητότητα την αυξάνει ο Πατούλης με την υπερκατανάλωση φαρμάκων και τη μικροβιοανθεκτικότητα που προκαλεί... Αλλά είπαμε στη χώρα των ηλιθίων και των ανενημέρωτων, ότι μαλακ@@ και να πεις θα γίνει πιστευτή]


Την κερκόπορτα για να κατακλυστεί η αγορά από αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα φάρμακα από χώρες του τρίτου κόσμου αποτελεί το μέτρο της συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας, χωρίς την αναγραφή της εμπορικής ονομασίας που προσπαθεί να περάσει η τρόικα.

Αυτά καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ,λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό, θα παρακαμφθεί το επώνυμο ελληνικό γενόσημο φάρμακο που διασφαλίζει την ασφάλεια και την ποιότητα στην θεραπεία.

Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι θα εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο, εγχώριο και ευρωπαϊκό για να διαφυλάξει την ακεραιότητα της Δημόσιας Υγείας των πολιτών στην Ελλάδα, όπως είναι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν υψηλά ποσοστά κατανάλωσης ελεγμένων και ασφαλών γενοσήμων.

Ήδη έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της απόφασης που αφορά στην συνταγογράφιση με βάση τη δραστική ουσία.

«Πάγια θέση του ΙΣΑ είναι ότι κανένα φάρμακο δεν μπορεί να χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή και ότι η συνταγογράφηση της φαρμακευτικής αγωγής αποτελεί τον πυλώνα της θεραπείας και είναι ευθύνη, επιστημονικά και δεοντολογικά, μόνο του γιατρού», λέει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και εξηγεί:

«Είμαστε υπέρ του εξορθολογισμού της υγειονομικής δαπάνης και της εξοικονόμησης πόρων, αλλά είμαστε αντίθετοι στην εφαρμογή αποφάσεων που ελλοχεύουν τον κίνδυνο αύξησης της νοσηρότητας, της θνησιμότητας, αλλά και της θνητότητας των πολιτών μας».

enikos.gr