25 Οκτωβρίου 2012

Παραποίηση στοιχείων ανέργων άνω του 50% στην Ήπειρο

Διαστάσεις σκανδάλου παίρνει η υλοποίηση του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, που αφορούσε την Ήπειρο.

Kι αυτό διότι διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία του 52% των ανέργων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, παραποιήθηκαν...Μετά τη θλιβερή αυτή διαπίστωση, παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ και απομακρύνθηκαν ο διευθυντής και ο εξωτερικός συνεργάτης, που είχε προσληφθεί για να κάνει την αξιολόγηση των αιτήσεων.

Η υπόθεση βγήκε στο φως όταν στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού άρχισαν να κατατίθενται η μία μετά την άλλη οι ενστάσεις. Η διαδικασία "πάγωσε" και κλιμάκιο της ΓΣΕΒΕΕ μετέβη στα Γιάννινα για να εξετάσει αυτό τους φακέλους, φτάνοντας στο συμπέρασμα ότι πάνω από τις μισές αιτήσεις που είχαν γίνει είχαν παραποιημένα στοιχεία, έχοντας κατά συνέπεια και άλλη μοριοδότηση.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αφορούσε την πρόσληψη 613 ανέργων στο νομό Ιωαννίνων, 240 στη Θεσπρωτία και 165 στο νομό Άρτας.

Πηγή: epiruspost.gr