23 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση Σαμαρά εντός όλίγου-Παγώνουν τα εργασιακά μετά από πρωτοβουλία του;

Έντονη είναι η φημολογία πως μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά "παγώνουν" οι αλλαγές στα εργασιακά. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένεται από στιγμή σε στιγμή δήλωση του πρωθυπουργού, η οποία εκτιμάται πως θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Η εμπλοκή στα εργασιακά θέτει σε κρίσιμη καμπή τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων, καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

Το όχι της ΔΗΜΑΡ και του Φ. Κουβέλη στα εργασιακά είναι σταθερό, όπως ο ίδιος διεμήνυσε μετά το πέρας της 2ωρης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Οι αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά είναι απαράδεκτες και με βρίσκουν πλήρως αντίθετο, δήλωσε ο κ. Κουβέλης, παραμένοντας πιστός στη θέση πως η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τις μεταβολές στα εργασιακά.

Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι εταίροι, δήλωσε στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΠΑΣΚ, Ευ. Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας πως αυτό το πακέτο μέτρων πρέπει να είναι το τελευταίο. Δεν πρέπει τώρα να ανοίξουν τα εργασιακά, υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, θέτοντας εκ νέου το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

bankingnews.gr