10 Οκτωβρίου 2012

Όλγα-Νότης: "Βλέπουν με το κιάλι" ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα... από τις διακοπές τους στη Νέα Υόρκη

 Βλέπουν  ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα
[Η Όλγα μας πλημμύρισε με τουρισμό από την Ευρώπη, απ' όπου μας έρχονται 15 εκ τουρίστες και πήγε και στην Αμερική... για να κάνει του 300.000 Αμερικάνους που μας έρχονται 310.000... Σοβαρευτείτε ρε!!]

Στην διαπίστωση ότι οι συνθήκες για προσέλκυση επενδυτών και τουριστών έχουν βελτιωθεί αλλά και ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης για να ξεπεραστεί η κρίση αρχίζουν και αναγνωρίζονται κατέληξαν η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Οι δυο υπουργοί αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα του forum που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ομίλου Bloomberg στο Μανχάταν με θέμα τις επενδύσεις στην χώρα μας.

Η υπουργός Τουρισμού σημείωσε το αυξημένο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την αγορά της Αμερικής προσβλέποντας σε σημαντική βοήθεια της ομογένειας. Παρουσίασε μια συνοπτική εικόνα της πολιτικής του υπουργείου της και ενέταξε την παρουσία στην Αμερική σε γενικότερο πλαίσιο στρατηγικής. Όπως είπε η κα Κεφαλογιάννη, αυτό που έθιξε η ελληνική πλευρά στο φόρουμ είναι ότι ο τουρισμός είναι ένας ανθεκτικός τομέας της οικονομίας και ότι έχει πληγεί πολύ λιγότερο σε σχέση με όλους τους άλλους τομείς. Υπό αυτό το πρίσμα, σημείωσε η υπουργός, προσφέρει στους επενδυτές μια πολύ καλή ευκαιρία.

Εν συνεχεία, η κα Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι είναι ανάγκη ο τουρισμός να μην περιορίζεται μόνο στο κλασικό "ήλιος και θάλασσα" που ουσιαστικά αφορούν μια μικρή χρονική περίοδο και ότι πρέπει να δοθεί βαρύτητα σε νέα τουριστικά προϊόντα όπως γκολφ, τουριστικά κέντρα και μαρίνες και σε νέες μορφές τουρισμού όπως ο ιατρικός, ο θαλάσσιος και της κρουαζιέρας.

Ο κ. Μηταράκης από την πλευρά του ανέφερε ότι η εξωστρέφεια είναι το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας καθώς σε μια περίοδο κρίσης που απαιτεί τεράστιες θυσίες για δημοσιονομική προσαρμογή, η κυβέρνηση δείχνει μια αποφασιστικότητα στο να πετύχει το πρόγραμμα της Ελλάδας και να υλοποιηθούν τεράστιες διαρθρωτικές αλλαγές.

Έκανε σαφή αναφορά στο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει ιδιαίτερα τους νέους, επισημαίνοντας ότι το κλειδί είναι η εξωστρέφεια για μια οικονομία που εισάγει ακόμα περισσότερα από όσα εξάγει.

"Βλέπω ένα θετικό κλίμα. Βέβαια, ακόμη κρατάμε χαμηλά τον πήχυ. Είναι κάποιες πρώτες θετικές ενδείξεις. Οι επενδυτές περιμένουν, πρώτον να αποκατασταθεί η δημοσιονομική ασφάλεια και σ' αυτή την κατεύθυνση ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη λήψη της επόμενης δόσης, που στα μάτια της διεθνούς οικονομικής κοινότητας θα διώξει πλέον το ερώτημα κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί έξω από το ευρώ. Και δεύτερον, να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην ελληνική αγορά. Κάτι, που, επίσης πιστεύουμε θα επιτευχθεί με την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, μετά την επόμενη δόση, που θα επιτρέψει πλέον την στήριξη επενδυτικών πρωτοβουλιών", είπε καταλήγοντας ο κ. Μηταράκης.