04 Οκτωβρίου 2012

Στον εισαγγελέα ο Καπελέρης-Μπίκας για τη λίστα Λαγκάρντ

Στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη εμφανίστηκε και κατέθεσε σήμερα Πέμπτη ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Στον ίδιο εισαγγελέα και για την ίδια υπόθεση κατέθεσε αμέσως μετά και ο πρώην αρχηγός της ΕΥΠ κ Κωνσταντίνος Μπίγκας

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καπελέρης ανέφερε ότι στα τέλη του 2010 εκλήθη από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και πήρε σε πρόχειρο χαρτί λίστα με 10 ονόματα, δίπλα στα οποία, πάντως, αναγράφονταν και ποσά καταθέσεων.

Οταν ρωτήθηκε αν θυμάται να υπήρχαν πολιτικοί μεταξύ των δέκα είπε ότι δεν υπήρχαν ούτε πολιτικοί, ούτε γνωστοί οικονομικοί παράγοντες της τελευταίας εικοσαετίας.

Πληροφορίες του «Βήματος», πάντως, επιμένουν ότι τα δέκα ονόματα που είχαν δοθεί στον κ. Καπελέρη είναι πλέον στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο κ. Καπελέρης ο υπουργός δεν του ζήτησε να ελέγξει τα ονόματα, που συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα, αλλά μόνον να δώσει το προφίλ τους. Να αναζητηθούν, δηλαδή τα επαγγέλματα τους και τα άλλα στοιχεία τους.

Ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ αρνήθηκε ότι πήρε στα χέρια του τη λίστα, αφού δεν έμαθε ποτέ πως κατέληξαν οι πληροφορίες, που έδωσε στον τότε υπουργό. Ακριβώς επειδή δεν είχε μάθει για τη λίστα, πρόσθεσε, δεν ανέθεσε καμία υπόθεση στους ελεγκτές του Οργανισμού. 
 
ΤΟ ΒΗΜΑ