29 Οκτωβρίου 2012

Υπό τον έλεγχο ειδικού μηχανισμού -χωρίς εμπλοκή των δανειστών- οι δαπάνες της Γενικής ΚυβέρνησηςΣτη δημιουργία Μηχανισμού Ελέγχου των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης προχωρά ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπέγραψε τη Δευτέρα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, άμεσης ισχύος.

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης διευκρινίζεται: «Ο μηχανισμός αυτός είναι αυστηρά ελληνικός, χωρίς καμιά εμπλοκή από την πλευρά των δανειστών της Ελλάδας. Αφορά το συνεχή έλεγχο των δημοσίων δαπανών, ώστε να υπάρχει έγκαιρη προειδοποίηση για σοβαρές υπερβάσεις δαπανών, αυτόματα μέτρα διόρθωσης αυτών των υπερβάσεων και πρόσθετος μηχανισμός παρέμβασης, όταν τα αυτόματα μέτρα δεν υλοποιούνται και δεν επαρκούν».

»Ο μηχανισμός αυτός θα υλοποιηθεί αμέσως, με απλό και διαφανή τρόπο, ώστε τα υπουργεία να εκπονούν τριμηνιαίους στόχους και να ελέγχονται σε μηνιαία βάση για το κατά πόσο βρίσκονται εντός των στόχων»,

»Το ίδιο θα ισχύει και για τους εποπτευόμενους Οργανισμούς. Έτσι, όποια υπέρβαση εμφανιστεί, θα γίνεται γνωστή αμέσως και θα αντιμετωπίζεται έγκαιρα και από το υπουργείο που έγινε η υπέρβαση, ώστε να μην εξαναγκάζεται αργότερα η κυβέρνηση σε οριζόντιες περικοπές παντού».