24 Οκτωβρίου 2012

Πάγκαλος: Ο Τσίπρας είναι κηπουρός της Χρυσής Αυγής

Λαλίστατος και με… φαρμακερές ατάκες για τον Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην εκπομπή «Φάκελοι» στον ΣΚΑΙ.

Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κατεξοχήν συντηρητικό κόμμα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αν σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση θα καταστραφεί η ελληνική οικονομία την επόμενη μέρα.

Ο Πάγκαλος χαρακτήρισε τον Τσίπρα ως «κηπουρό του θερμοκηπίου στο οποίο άνθισε η Χρυσή Αυγή», υπογραμμίζοντας ότι μερικές ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ είναι παραπλήσιες με εκείνες του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε ότι αλλάζει το κλίμα των εταίρων για τη χώρα μας, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής και εκμυστηρεύτηκε ότι στις τελευταίες εκλογές ψήφισε με το… ζόρι ΠΑΣΟΚ.

Ο Πάγκαλος τόνισε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, λόγω κυρίως των πελατειακών σχέσεων που ανέπτυξαν, έχουν μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση των δημοσιονομικών, αλλά υπογράμμισε ότι ευθύνη έχουν και τα υπόλοιπα κόμματα, όπως και οι πολίτες.

Έπλεξε και πάλι το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι του κάνει εντύπωση η ικανότητα που έχει να διαμορφώνει συναίνεση σε μια τέτοια εποχή.

Τέλος, υποστήριξε ότι όποιος με πράξεις αμφισβητεί το πολίτευμα και τα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων πρέπει να τίθεται εκτός νόμου και αυτό πρέπει να ισχύσει και για τη Χρυσή Αυγή.