18 Οκτωβρίου 2012

Έξω πάει καλά ο Παναγιώτης Κοκκόρης


Θετικά ήταν τα σχόλια που απέσπασε από τους συμμετέχοντες, για τις τοποθετήσεις του στη 2η Συνδιάσκεψη Υπουργών αρμοδίων για θέματα Κοινωνικής Συνοχής του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και ..Πρόνοιας Παναγιώτης Κοκκόρης,

Η διάσκεψη που είχε θέμα «Οικοδομώντας ένα ασφαλές μέλλον για όλους», πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από την Τετάρτη 10/10/2012 έως την Παρασκευή 12/10/2012. Σε αυτήν έλαβαν μέρος 47 κράτη – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, που εκπροσωπήθηκαν από Υπουργούς ή Γενικούς Γραμματείς των αρμόδιων Υπουργείων της κάθε χώρας.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κος Παναγιώτης Κοκκόρης, λόγω κωλύματος του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση.

Ο κος Κοκκόρης, κατά την εισήγησή του στη θεματική ενότητα «Προστασία και ενδυνάμωση των ευπαθών ομάδων ειδικά στην εποχή της κρίσης», αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να βοηθήσει ευπαθή άτομα, κάνοντας ειδική μνεία σε κάθε κατηγορία ξεχωριστά: στα μέτρα για τους ηλικιωμένους, για τους ανάπηρους και για τους άνεργους (ειδικά τους νέους).
Πιο συγκεκριμένα ο κος Κοκκόρης τόνισε ότι «τα μέτρα στοχεύουν στον ανασχεδιασμό των μέχρι τώρα πολιτικών ώστε να επιτευχθεί, ορθότερη στόχευση των πόρων, βελτίωση της αποτελεσματικότητας και εξορθολογισμός του συστήματος».

Ακόμη έθεσε ως αντικείμενο προβληματισμού στους συμμετέχοντες το αποτέλεσμα της εξίσωσης: οικονομική κρίση και αποτελεσματικότητα της κοινωνικής πολιτικής.
Αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι τα ζητούμενα είναι:
  • Να εξασφαλιστεί κοινωνική πρόνοια
  • Να διατηρηθεί η ενεργή και πλήρης συμμετοχή των προαναφερόμενων ατόμων στην κοινωνία
  • Να εξασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή σε περιόδους οικονομικής ύφεσης και κρίσης
  • Να διατηρηθεί ο κοινωνικός ιστός και
  • Να αποφευχθεί μια κοινωνία πολλαπλών ταχυτήτων.

http://taxalia.blogspot.com/2012/10/blog-post_2373.html