30 Οκτωβρίου 2012

Ο Σόρος γιατί θα φτιάχνει τα σπίτια για λαθραίους στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία; Να μην ταλαιπωρούνται και οι λαθραίοι μέχρι να φτάσουν εδώ[Δεν φαντάζομαι ότι θα υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα αποδεχθεί προσφορές μόνιμης εγκατάσταση λαθραίων στην Ελλάδα...]

Μία ανακοίνωση που θα συζητηθεί έκανε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος ο οποίος αποκάλυψε πως σχεδιάζει την δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης το οποίο θα στοχεύει στην κατασκευή σπιτιών στην Ελλάδα για τους άστεγους μετανάστες και πρόσφυγες στην χώρα μας.

Μάλιστα ο επενδυτής κατέθεσε ήδη ένα σεβαστό ποσό στο ταμείο το οποίο εδρεύει στην Σουηδία με πρωτοστάτη το ίδρυμα Ραούλ Βάλενμπεργ.

«Ο στόχος μου είναι διπλός», είπε, «πρώτον, να δείξουν οι Ευρωπαίοι αλληλεγγύη προς τους Έλληνες και δεύτερον να δείξουν οι Έλληνες αλληλεγγύη στους ξένους».

Όπως τόνισε ο μεγαλοεπενδυτής, η χώρα μας είναι «αιχμάλωτη» του Συμφώνου Δουβλίνου 2, με το οποίο ο παράνομος μετανάστες που εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ελλάδας, είναι υποχρεωμένος να μείνει στην Ελλάδα χωρίς να έχει την δυνατότητα να μετακινηθεί σε άλλη χώρα της Κοινότητας. Έτσι, συμπλήρωσε ο Τζορτζ Σόρος πως προκαλείται με αυτόν τον τρόπο ένας συνωστισμός ξένων που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από το ελληνικό κράτος.

Με τα χρήματα λοιπόν αυτά του ταμείου θα χτιστούν σπίτια για αυτούς τους ανθρώπους ή να ενοικιαστούν ήδη υπάρχοντα στα οποία θα μπορούν να μείνουν σε αυτά.

Τα χρήματα του ταμείου, συνέχισε ο κύριος Σόρος, θα δοθούν σε ελληνικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών οι οποίες προσφέρουν ήδη βοήθεια τόσο σε ντόπιους όσο και σε ξένους.

iefimerida.gr