20 Οκτωβρίου 2012

Σπινέλλης: Επίορκοι γιατροί ζητάνε φακελάκι από ετοιμοθάνατους

Ο πρώην γενικός γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Διομήδης Σπινέλης αποκαλύπτει όλα όσα έζησε κατά την διάρκεια της παραμονής του στην θέση γενικού γραμματέα.

Μιλώντας στα ΝΕΑ υποστήριξε ότι υπήρχαν καταγγελίες ότι επίορκοι γιατροί ζητούσαν φακελάκι ακόμα και από ετοιμοθάνατους.

«Οι γιατροί ζητούν χρήματα από ετοιμοθάνατους. Οι άνθρωποι, δηλαδή, έχουν τον πόνο τους και έχουν και κάποιον πάνω από το κεφάλι τους να τους ζητάει φακελάκι.»

Ο Διομήδης Σπινέλης στην συνέντευξή του ανέφερε ότι «το ότι ένας γιατρός όμως δεν αμείβεται όσο πρέπει, αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να αλλοιώνει τις λίστες αναμονής για να βολεύει τους δικούς του. Εδώ δεν κλέβεις τη σειρά κάποιου στον κινηματογράφο, αλλά παίζεις με ζωές.

«Φυσικά όπως υποστήριξε το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στους γιατρούς αλλά «είναι και ο πολεοδόμος, είναι τα κέντρα διασκέδασης, είναι και ο καθηγητής που σου κάνει μάθημα στο σχολείο και ιδιαίτερο στο σπίτι. Και πολλά που τα έχουμε συνηθίσει και δεν μας προκαλούν πλέον καμία εντύπωση. Στο πανεπιστήμιό μου, ας πούμε, επικρατεί ανομία και δεν αντιδρούμε, ξέρω όμως ότι αν έρθει ένας συνάδελφός μου από το εξωτερικό θα ντραπώ να τον φέρω στη σχολή».

Ο πρώην γενικός γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών υποστήριξε ότι δέχθηκε και πολιτικές παρεμβάσεις

«Στην αρχή χτύπησε κάποιες φορές το κόκκινο τηλέφωνο, να βοηθήσουμε αυτό τον υπάλληλο, πάρε αυτόν στο γραφείο σου, και τέτοια, αλλά σε έναν μήνα σταμάτησαν και αυτά».

iefimerida.gr