09 Οκτωβρίου 2012

Η …Μεγάλη Τετάρτη του Πανίκα

Ξεκίνησε η κρισιμότερη εβδομάδα για την πολιτική σταδιοδρομία του Παναγιώτη Ψωμιάδη, καθώς μετά από ενάμιση χρόνο δικαστικών περιπετειών έφτασε και πάλι η ώρα του Αρείου Πάγου.
 Την Τετάρτη εξετάζεται από το ανώτατο δικαστήριο το αίτημά του για ακύρωση της απόφασης που τον καταδικάζει σε ένα χρόνο φυλακή με αναστολή, για την υπόθεση της μείωσης προστίμου σε
βενζινάδικο που νόθευε συστηματικά τα καύσιμα.
 Ο Ψωμιάδης σε αντίθεση με προηγούμενες δίκες του, έχει επιλέξει να κρατήσει αυτή τη φορά χαμηλούς τόνους. Κατά βάθος ξέρει ότι η απόφαση αυτού του δικαστηρίου δεν είναι όπως οι προηγούμενες. Η καταδίκη του σημαίνει οριστική παύση από το αξίωμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και απώλεια του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.
Κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι χάνει το δικαίωμα να ξανακατέβει υποψήφιος στις εκλογές του 2014. Η πολυπόθητη στήριξη της Κυβέρνησης στην περιπέτειά του, δεν ήρθε ποτέ. Ούτε και μετά την έντονη παρουσία του στο δεύτερο γύρο των εθνικών εκλογών τον Ιούνιο.
 Γι’ αυτό και το τελευταίο διάστημα άρχισε να σηκώνει και πάλι τη σημαία του αντάρτικου και να βάλει σε κάθε ευκαιρία εναντίον της Κυβέρνησης. Έτσι κι αλλιώς η παρουσία Ρουπακιώτη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σταματάει κάθε δεύτερη σκέψη για οποιουδήποτε είδους στήριξη…
Αυτοί που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία στη Νέα Δημοκρατία αναφέρουν συχνά πυκνά ότι το κεφάλαιο Ψωμιάδης για την παράταξη βρίσκεται στο τέλος του και πως η ηγεσία δεν επιθυμεί πολλές συναναστροφές με τον γαλάζιο αυτοδιοικητικό.
Ο ίδιος ξέρει ότι τον περιμένουν δύσκολες ημέρες. Εκτός από την καταδικαστική απόφαση για τη μείωση του προστίμου, τρέχουν ήδη οι ανακρίσεις για τα 45 άρια και το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει ένα νέο μέτωπο με την οικονομική επιθεωρήτρια να ελέγχει τον τρόπο πρόσληψης των συμβασιούχων στην πρώην νομαρχία Θεσσαλονίκης.
Οι γνωρίζοντες την πορεία αυτών των υποθέσεων, προμηνύουν για νέες δικαστικές εμπλοκές κάτι που φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον εν αργία Περιφερειάρχη. Προπομπός για την εξέλιξη αυτή, είναι και η παταγώδης αποτυχία του αδερφού του Διονύση στις εκλογές της ΕΠΟ, όπου όχι μόνο αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την κούρσα των εκλογών για να αποφύγει τον διασυρμό, αλλά αναγκάστηκε να στηρίξει σθεναρά τον άλλοτε εχθρό του Βασίλη Γκαγκάτση, αφού προηγουμένως είχε αποτύχει να προσεγγίσει την πλευρά Μαρινάκη παρά τους δημόσιους επαίνους για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού !!
 Σε κάθε περίπτωση το πολιτικό μέλλον του Ψωμιάδη προδιαγράφεται σκοτεινό. Ο ίδιος κάνει ότι μπορεί για να διατηρείται στην επικαιρότητα. Επιστολές στον Πρωθυπουργό, δηλώσεις επί παντός επιστητού και τοποθετήσεις με έντονο στοιχείο λαϊκισμού για να συνεχίσουν να γοητεύονται τα αυτιά του παραδοσιακού ακροατηρίου του.
Οι παροικούντες όμως στη Θεσσαλονίκη συζητούν όλο και πιο έντονα ότι το πολιτικό κεφάλαιο Ψωμιάδης οδεύει στο κλείσιμό του και η αρχή του τέλους θα είναι μάλλον η ερχόμενη Τετάρτη..

ΜΠΛΕ ΒΕΛΟΥΔΟ