17 Οκτωβρίου 2012

Επιτέλους Μάτσικας τέλος! Ποιος αναλαμβάνει το ΑΠΕ;

Επιτέλους, αν και με μεγάαααληηηη καθυστέρηση, ο Σιμος Κεδικογλου, αποφάσισε να "φάει" τον κολλητό του ΓΑΠ Ηλ Ματσικα, από το ΑΠΕ. Η γενική συνέλευση των μέτοχων του κρατικού πρακτορείου τον απέλυσε «για σοβαρό λόγο» και ο Ματσικας θα τρέχει τώρα στα δικαστήρια μήπως πάρει τα 100 και χιλιάρικα που λέει ότι του οφείλει το κράτος ως αποζημίωση….

Βεβαία, έγινε ένα «μπάχαλο», αφού ενώ είχαν αποφασίσει να τον απολύσουν κατέθεσαν και μια τροπολογία με την οποια τον απέλυαν. Η τροπολογία τελικά αποσύρθηκε , όμως πρέπει να υπάρξει άμεσα ρύθμιση για το ΑΠΕ , ώστε να μπορει να λειτουργήσει.

Τώρα βρίσκεται σε «κενό αέρος», αφού δεν έχει οριστεί , εστω προσωρινώς αντικαταστατής του και αναζητείται η νομική φόρμουλα για να λυθεί το θέμα. Άσε που δεν υπάρχει ούτε διευθυντής ειδήσεων για να κάνει κουμάντο.

Όποτε ο καθένας κάνει τώρα ότι θέλει. Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα αποφασίσουν στο Μ Μαξίμου σύντομα, αφού εκεί εχει φτάσει το θέμα…

Βεβαία στο ΑΠΕ τα « ορφανά» του πρώην Γενικού , προσπαθούν να επιβιώσουν, αλλάζοντας πλεύση.

Ο « θηλυκός –Κασιδιάρης», ξέρετε η αρχισυντάκτρια που δέρνει συνάδελφους της (και την έχουν πάει στα δικαστήρια γι αυτό) τώρα όπου σταθεί και όπου βρεθεί τον λέει «διπρόσωπο» και «απαράδεκτο» αλλά και πως «ήταν πολύ ΠΑΣΟΚ» και «δεν την άφησε να διοικήσει».

Και αρχίζει και πάλι να λέει πόσο καλά ήταν τα πράγματα επί Ταμπακοπουλου ( του προηγούμενου γενικού που την προσέλαβε κάνοντας της μεγαλη χάρη). Βεβαία μέχρι τώρα του έσουρνε τα μύρια όσα και αυτό το ξέρουν παρά πολλοί αλλά και ο ίδιος ο Γ Ταμπακοπουλος….

Η άλλη αρχισυντάκτρια, προσπαθεί να τα βρει λέει με όσους τσακώθηκε και τους έβριζε ακόμα και χυδαία λέγοντας σε όλους ότι « την πίεζε ο θηλυκός Κασιδιάρης»,

Κατινιές και Μαρικιές….

Φαίνεται πάντως πως και ο αρμόδιος υπουργός κατάλαβε τι συμβαίνει στο ΑΠΕ αλλά και το Μ Μαξίμου (πολύ πολύ ψηλά) που ενημερώθηκε ΚΑΙ από ανθρώπους του ΑΠΕ, έχουν ολοκληρωμένη άποψη για το τι συμβαίνει. Και η οδηγία είναι να ρυθμιστούν τα πράγματα γρήγορα και « να αλλάξουν όλα στο ΑΠΕ σπάζοντας τους σάπιους μηχανισμούς των τελευταίων ετών».

Για τα της νέας ηγεσίας του ΑΠΕ δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει πολλά, ως τώρα. Φαίνεται πως ο Β Σιαφακας, εχει ακόμα τις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβει, αν και γίνονται και άλλες συζητήσεις ενώ για διευθυντής ειδήσεων προορίζεται αρχισυντάκτης του ΑΠΕ που όπως λένε «τελευταία παροπλίστηκε γιατί ετσι ήθελε ο θηλυκός –Κασιδιάρης και η παρέα της και το επέβαλαν στον απολυθέντα γενικό»

Άντε παιδιά , γιατί αργήσατε αρκετά.

Η τροπολογία βεβαία αποσύρθηκε , αλλά βλέπω σύντομα άλλη , ολοκληρωμένη που θα ρυθμίζει μια για πάντα το θέμα ΔΕΚΟ ( να εξαιρεθεί το ΑΠΕ) αλλά και τα της συνθέσεως του συμβουλίου .

Και κάτι ακόμα που πρέπει να ξεκαθαρίσει η νέα διοίκηση:

Από τον Νοέμβριο του 2011 εχει αποστείλει ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κος Σφακιανακης στον Εισαγγελέα το θέμα των άθλιων και συκοφαντικών emails μετά από καταγγελία των εργαζομένων στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ζητούσε το αυτονόητο, εδώ και δώδεκα μήνες δηλαδή να του δοθεί η άδεια να αρθεί το απόρρητο για δυο ύποπτα στοιχεία, για δυο ίχνη, που βρήκε η υπηρεσία.

Ένα χρόνο μετά ακόμη η υπόθεση να ξεκαθαρισθει.Γιατί;

Μήπως γιατί η Γενική Διεύθυνση του ΑΠΕ, ποτέ δεν ήθελε να προχωρήσει η έρευνα, όπως κατήγγειλε, παραιτούμενος και ο τότε διευθυντής του πρακτορείου Νικόλας Βουλέλης;