25 Οκτωβρίου 2012

Πάλι βλακείες έλεγε ο Τζαβάρας στη Βουλή... δίνοντας δικαιώματα στη ΧΑ

Απόλυτα εναρμονισμένο με την πολιτική υποτέλειας της μνημονιακής συγκυβέρνησης φαίνεται πως είναι και το υπουργείο Πολιτισμού. Ειδικότερα, απαντώντας στην με αριθ. πρωτ. 228/18-07-2012 ερώτηση της Συναγωνίστριας και Βουλευτού Β΄Αθηνών Ελένης Ζαρούλια με θέμα «Σπατάλη δημόσιου χρήματος για συντήρηση τζαμιού στη Ρόδο», ο Αναπληρωτής Υπουργός Κωνσταντίνος Τζαβάρας δήλωσε ότι θεωρεί «τα οθωμανικά μνημεία μέρος της πολιτιστικής κληρονομίας της χώρας μας» και επιφυλάσσει σε αυτά «ισότιμη μεταχείριση» με τα αρχαιοελληνικά!

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι το Υπουργείο δεν αντιμετωπίζει τη διάσωση και ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς ως μέσο για την πνευματική αναγέννηση του λαού μας και την γενικότερη αναγέννηση του Έθνους μας. Ενδιαφέρεται μόνο για την μηχανική εφαρμογή άχρωμων νομοθετικών ρυθμίσεων που περιέχονται σε διεθνείς(-υπερεθνικές) συμβάσεις. Αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως διαχειριστή κονδυλίων του ΕΣΠΑ με γενικό και αόριστο σκοπό την οικοδομική αναστήλωση των «πολιτιστικών μνημείων-ερειπίων» μίας ανώνυμης και απρόσωπης «χώρας» που δεν διαθέτει εθνική ταυτότητα.

Βεβαίως, το Υπουργείο Πολιτισμού μπορεί να είναι διατεθειμένο να προσφέρει το στρατηγικό βάθος που είναι αναγκαίο για την ευδοκίμηση του «νταβουτόγλειου νεοθωμανισμού», η Χρυσή Αυγή όμως δεν πρόκειται να αφήσει το θέμα να ξεχαστεί. Από τη στιγμή που και η δεύτερη ερώτηση με αριθμό 1161/30-08-2012 που κατέθεσε η Συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια έτυχε αμφίσημης, ελλιπούς και ανεπαρκούς απάντησης, το Κίνημά μας επανήλθε με νέα επίκαιρη-αυτή τη φορά-ερώτηση, προκειμένου να συζητηθεί προφορικά το θέμα στο Κοινοβούλιο και να αναδειχθεί η κρισιμότητά του. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή θεωρεί ότι ο πολιτισμός είναι έκφραση της ψυχής ενός λαού και όχι συλλογή ετερόκλητων έργων τέχνης. Εάν από τα έργα τέχνης και τα μνημεία αφαιρέσουμε το νοητικό και ψυχικό τους φορτίο, τότε είναι σίγουρο ότι θα απομείνει απλά μία αναλώσιμη ύλη με καθαρά θεσμική και εξωτερική οπτική-αισθητική και μόνο υπόσταση.

http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/upoklinetai-ston-ntaboutogleio-neothwmanismo-to-upourgeio-politismou#.UIkYuWfVou6